5 razloga zašto su terenski komercijalisti cool!

Terenski komercijalisti su ljudi kao i svi drugi, sa pozitivnim odlikama i manama. Međutim, kroz 10 godina rada sa stotinama hrvatskih komercijalista, razvio sam veliko poštovanje prema njima i njihovom radu iz slijedećih 5, cool, razloga:

1) Dobar komercijalist ne odustaje! 

Uvijek će pronaći put i način kako doći do kupca. Strpljiv, kreativan i uporan, terenski komercijalist djeluje dugoročno i promišljeno.

2) Dobar komercijalist je otporan na "udarce"!

Ujutro će dobiti "jezikovu juhu" od šefa, prijepodne će ga 2 kupca odbiti, popodne će saznati da mu je konkurencija otela stalnog kupca, navečer će popiti pivo i reći "što je tu je, sutra je novi dan" i krenut će dalje.

3) Dobar komercijalist je skriveni poduzetnik!

Najbolji prodavači u sebi skrivaju "poduzetničku žicu". Svjesni su kako bez rizika nema šanse za uspjeh, imaju velika znanje o branši, proizvodu/usluzi i tržištu i znaju komunicirati sa ljudima. Sve redom preduvjeti za uspješnog poduzetnika.

4) Dobar komercijalist ima smisla za humor!

Neke od najboljih viceva (od kakvih vam suze idu) čuo sam od terenskih komercijalista koji znaju da je smijeh lijek i za dušu i za teške dane u prodaji.

5) Dobar komercijalist je uvijek spreman učiti!

Kad držite prodajne treninge prodajnim profesionalcima, morate dobro paziti što govorite. I najmanji znak nesuvislosti ili nepovezanosti sa realnošću onog što im pričate dovest će do toga da će vas sudionici treninga "pojesti za doručak". Ali, ako prodajnom profesionalcu date savjet za kojeg smatra da je koristan, već će ga sutra pokušati primijeniti na poslu.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...