CV - ako je moguće bez greške!

Već sam odavno u knjizi "Fit za prodaju" zauzeo čvrst stav prema pisanju i slanju CV-a u postupku traženja posla, a on glasi: Klasično traženje prodajnog posla putem pisanja i slanja CV-a dramatično vam smanjuje a ne povećava šansu za uspjeh!".

Kvalitetne prodajne poslodavce moguće je i potrebno je pronalaziti na druge i mnogo proaktivnije načine (čitava knjiga "Fit za prodaju" posvećena je tim načinima).

Međutim, ako ste se već odlučili tražiti posao u prodaji klasičnim putem, onda ću vas nešto zamoliti: MOLIM VAS PRIPAZITE NA PRAVOPISNE I GRAMATIČKE GREŠKE I OSTALE "SITNE" DETALJE!

Naime, upravo sam prošli tjedan razgovarao sa HR menadžericom jedne prodajne tvrtke i ona mi je još jednom potvrdila već znano i uhodano pravilo: "U prvom krugu eliminiramo kandidate koji su nam poslali neodgovarajuće životopise (u odnosu na traženi profil djelatnika) i one koji su nam poslali životopise pune pravopisnih ili informacijskih pogrešaka".

Šteta bi bilo ispasti iz daljnjeg selekcijskog postupka jer ne vladate sa "č" i "ć" ili sa "ije" i "je" i slično. A stvarno bi bilo šteta izgubiti šansu za prodajni posao jer ste zaboravili promijeniti adresu poslodavca ili naziv radnog mjesta za koje se natječete.

Takve grješke stvarno bodu oći zar ne :)?

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...