Na koju kilometražu ste spremni?

Hrvatsko tržište rada specifično je, među ostalim, i po slijedećem: ljudi u Hrvatskoj - sudionici na tržištu rada -  nisu pretjerano mobilini kad je u pitanju lokacija radnog mjesta. Ako je ikako moguće, većina bi najradije da im je zgrada njihovog poslodavca preko puta njihovog doma.

Ovakav način razmišljanja u potpunosti je neprimijenjiv i besmislen u prodajnoj branši (ali i općenito!). Pogotovo kad su u pitanju radna mjesta kao što su terenski komercijalist, djelatnik u direktnoj prodaji, akviziter i slično. Vaš poslodavac se, naime, u ovim prodajnim branšama nalazi... svugdje. Tamo gdje je kupac/klijent/korisnik, tamo je i poslodavac jer on jest vaš istinski poslodavac. 

To što se formalni poslodavac - tvrtka za koju radite ili ćete raditi - nalazi 30-50 ili 80 km od vašeg doma je manje važno. Vaš sastavni dio rada će biti obilazak kupaca na određenom geografskom području. Svakodnevno ćete raditi 100 i više kilometara u službenom vozilu. Brinuti o tome što se formalni poslodavac nalazi (pre)daleko od vaše adrese stanovanja ne donosi koristi. 

Netko će reći: "A što je sa troškovim prijevoza od kuće do posla!?". Djelomično ovo pitanje ima legitimitet. Ima li smisla prihvatiti posao zbog kojeg ću značajan dio plaće potrošiti na troškove puta? Odgovor? Ima!! Ako će vam taj posao omogućiti:

a) upoznavanje velikog broja ljudi

b) savladavanje novih vještina

c) postoji velika ili veća šansa da dobijete to radno mjesto

... onda se isplati prihvatiti takvo radno mjesto u prodaji jer vam omogućava važne preduvjete: širenje baze poznanstava i obogaćivanje vaših znanja i vještna. A to će biti glavni preduvjeti za dobivanje posla u prodaji koje će se možda nalaziti bliže vašoj adresi...

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...