Prestanite tražiti dlaku u jajetu, pogotovo tuđem!

Prije više od 500 godina poznati dubrovački diplomat, filozof i trgovac je u svojoj knjizi "... o umijeću trgovanja" napisao slijedeće: "teže je stvoriti trgovca, nego sudca!".

Danas, pet stoljeća kasnije, ova rečenica još uvijek nalazi punu vrijednost i opravdanje u realnosti hrvatskog tržišta rada. Hrvatsko prodajni poslodavci vrlo teško pronalaze kvalitetne prodajne djelatnike.

Reći ćete možda: "Nije ni čudo kad je većina njih usmjerena na iskorištavanje djelatnika!".

Ja ću vam na to reći: Možda bi bilo vrijeme da prestanete tražiti opravdanja!!

Da, postoje mnogi (na žalost) prodajni poslodavci koji nemaju dobrobit svojih djelatnika na umu. Međutim, upoznao sam u ovih 10 godina rada kao prodajni trener bezbroj kvalitetnih prodajnih (i drugih) poslodavaca koji su zaista etični u svom postupanju i poslovanju.

Ako ćete u svakom poslodavcu odmah prepoznati Lucifera koji je čvrsto odlučio pretvoriti vam život u pakao, onda ćete i teško pronaći kvalietnog prodajnog poslodavca. Savršenih među njima nema, ima ih samo dovoljno dobrih.

Pitanje je - jeste li vi dovoljno dobri za njih? Što činite kako biste se istaknuli na tržištu rada i zapeli baš takvim prodajnim poslodavcima za oko?

Dokle god tražite "dlaku u jajetu" kod drugih, do tad ćete sigurno biti slijepi na vlastite "dlake"...

Ja nisam savršen, vi niste savršeni, prodajni poslodavci nisu savršeni. Život nije savršen... Pomirimo se sa tim i napravimo najbolje što je moguće. Ponekad je to dovoljno dobro!

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...