Radite li "Follow up"?

Pretpostavljam da spadate, kao gorljivi i redoviti čitatelj ovog bloga, među osobe koje su u prošlosti slale prijave na natječaje za radna mjesta u prodaji. I vjerojatno ste dobijali i odbijenice.

Možda i sad upravo tražite posao u prodaji?

Možda ćete i sad dobiti odbijenicu na slijedećem natječaju?

E pa, vrijeme je da počnete koristiti provjerenu tehniku u prodaji koja se, na novom hrvatskom, zove "Follow up" - iliti naknadno komuniciranje sa poslodavcem.

O čemu se radi? Prodavač koji nije uspio prodati potencijalnom kupcu ili klijentu prvom kontaktu, ako je pametan i zna što radi, će naknadno i redovito komunicirati sa istim sugovornikom i u budućnosti jer - nikad se ne zna. A i tko kaže da se može ili mora uspjeti u prvom pokušaju...?

Isto to napravite i vi - dobili ste "nogu" na nekom natječaju? Kontaktirajte opet istog prodajnog poslodavca za dva, tri ili šest mjeseci i pitajte ga kako je zadovoljan odabirom i da ste dalje spremni raditi za njega. Dajte mu neke nove argumente, informirajte ga o vašem trenutnom stanju. Već sam ponovni pokušaj komunikacije će prodajnom poslodavcu (ukoliko se radi o čovjeku koji zna prepoznati dobrog prodavača) dati do znanja da je možda propustio dobrog kandidata.

Čemu slati nove molbe za radna mjesta, kad niste iskoristili možda potencijal onih gdje ste "zagrizli" tek jednom...?


Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...