Stavite se u poziciju poslodavca!

U knjizi „Fit za prodaju!“ odlučio sam pisati o temi pronalaska radnog mjesta u prodaji iz zaista čudne i neočekivane perspektive – iz perspektive radnog mjesta! Na taj način želio sam pokazati realnu stranu situacije u Hrvatskoj kad su u pitanju prodajna branša i radna mjesta u njoj.

U novom tekstu na našem blogu ću vas zamoliti da se, ovaj put i na kratko, stavite u poziciju poslodavca i to poslodavca koji zapošljava.

Možda ste već bili poslodavac pa znate što to znači, ili ćete morati napeti „sive ćelije“ mašte i kreativnosti i na trenutak ući u kožu prodajnog poslodavca.

Čemu ova moja čudna molba? Još je Snu Tzu, antički kineski vojni strateg rekao da ako poznajemo sebe i poznajemo „protivnika“ onda se ne moramo bojati ishoda tisuću bitaka.

Želite se zaposliti kod određenog prodajnog poslodavca? Onda pokušajte shvatiti kako razmišlja, što ga pokreće, što mu je važno!

Razmišljajte na „njegovom jeziku“. A to je jezik poduzetnika, jezik brojki, jezik uloženog i dobivenog, jezik predvidljivog rizika, jezik povrata investicije…

Na ovom mjestu će možda netko od čitatelja teksta reći kako su svi poslodavci u Hrvatskoj isti i kako ih samo zanima zarada i izrabljivanje ljudi. Varate se! Istina, postoje loši prodajni poslodavci. Međutim, kod većine se ipak radi o poštenim ljudima spremnim nagraditi doprinos djelatnika. U njihovo razmišljanje se želite „uživjeti“. Loše prodajne poslodavce ćete ionako izbjegavati…

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...