Važnost kvalitetne fotografije na Linkedin profilu

Živimo u vremenu u kojem će nas potencijalni prodajni poslodavci prije sresti na internetu nego uživo. Stoga ne poznajem puno prodajnih poslodavca koji nisu prisutni na internetu, pogotovo na društvenoj mreži Linkedin. O Linkedinu smo već pisali na blogu pa smo rekli da je Linkedin je društvena mreža na kojoj se možete predstaviti ciljanim prodajnim poslodavcima. Stoga je potrebno izgraditi dobar imidž na toj društvenoj mreži kako bi se mogli predstaviti u najboljem svijetlu i ostaviti odličan prvi dojam.

U realnom svijetu potrebno je samo nekoliko sekundi i par pogleda kako bi netko mogao stvoriti određenu predodžbu o vama u svojoj glavi. U tom vrlo kratkom vremenu onaj tko vas pogleda stvoriti će mišljenje o vama temeljeno na vašem izgledu, načinu odijevanja i stavu tijela.

Što je to na temelju čega netko stvara prvi dojam o vama posjetom na vaš Linkedin profil?

Fotografija! Fotografija je ono na temelju čega osoba, koja posjeti vaš profil ili vašu web stranicu, stvara mišljenje o vama.

Pitam se – kakva li vas fotografija predstavlja?

"Selfie" ili kvalitetna poslovna fotografija?

Manite se "Selifija"!

Poplava "Selfija" zahvatila je neslućene razine pa je "Selfie" postao pomalo iritantan! A pogotovo su "selfie" fanovi sami sebe nadmašili s inovacijama poput "selfie štapa"!

"Selfie" iz kupaone, dekoltirani "Selfie" iz narodnjačkog kluba ili "Selfie" raspojasanog mladoženje s Draženom Zečićem u pozadini. Sve su to kreativne katastrofe za koje vi, potencijalni prodajni "profići", ne smijete imati mjesto.

Takva vrsta fotografije nije dobar alat niti prihvatljiva opcija kada govorimo stvaranju pravog imidža na Linkedinu.

Ako se stvarno želite predstaviti u najboljem svijetlu, izgraditi pravi imidž te poslati pravu poruku potencijalnim prodajnim poslodavcima, investirajte u kvalitetnu poslovnu fotografiju! Unajmite profesionalnog fotografa koji će svojim fotoaparatom istaknuti sve vaše najpozitivnije osobine.

Znam i svjestan sam da je kvalitetna poslovna fotografija skupa investicija, pogotovo nezaposlenim osobama, ali razmislite malo prednostima takve investicije.

Izgledat ćete profesionalnije, ozbiljnije, dotjeranije i na kraju krajeva uvjerljivije.

Kvalitetna osobna poslovna fotografija će vam pomoći da se istaknete iz mora drugih Linkedin profila. 

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...