Danko Venturini, direktor tvrtke Ventex

1.      Objasnite čitateljima čime se tvrtka Ventex bavi?

Bavimo se informatičkim tehnologijama u širem smislu, od maloprodaje, veleprodaje i servisa do za nas strateški najznačajnijih, projektne prodaje i implementacije informatičkih rješenja sa primarnim ciljem podizanja razine konkurentnosti naših korisnika. 25 godina uspješnog rada rezultat je temeljnih usvojenih vrijednosti kao što su znanje, poštenje, razvoj, suradnja i inovativnost.

2.      Kako specifičnosti vašeg poslovanja, vašeg portfelja ponude te specifičnosti tržišta i branše utječu na vaše potrebe i kriterije pri zapošljavanju prodajnih djelatnika?

Ventex se kroz svoje poslovanje mijenjao. Od sastavljača računala tranformirali smo se u sistem integratora, a nekim rješenjima i u service providera. Sasvim je jasno da je u našoj branši , ali i ne samo u njoj, jedina konstanta stalna potreba za mijenjanjem. Danas više nego ikad kod svih kandidata, pa tako i prodajnih djelatnika, tražimo sposobnost mijenjanja, i možda značajnije, usvojenu kulturu učenja. Svatko tko želi raditi u IT –u mora biti svjestan da mu sva do sada usvojena formalno i neformalno stečena znanja u slijedećih godinu dana neće biti dovoljna, ali još je važnije da upravo u tome mora vidjeti  ljepotu svoga posla.

3.      Kakav mora biti vaš idealan kandidat za radno mjesto u prodaji tvrtke Ventex?

Osim navedenih karakteristika i zadovoljenih općih uvjeta koji ovise o vrsti posla za koju se kandidat traži, osobno tražim onu iskru u očima, neutaživu znatiželju ,otvorenost i ambicioznost ali za prodaju tražim i pozitivnu dozu, rekao bih pohlepe.

4.      Ukoliko bi netko odlučio kontaktirati tvrtku Ventex samoinicijativno, kreativno i nadasve uporno sa ciljem predstavljanja sebe kao potencijalnog kandidata za rad u prodaji u budućnosti, kako biste reagirali kao poslodavac?

Nije neuobičajeno da primim molbu za posao iako nemamo raspisanih natječaja. Svaki kvalitetni CV definitivno će dobiti moju punu pažnju. Imati kvalitetne djelatnike, a posebno to vrijedi za prodavače, cilj je svake tvrtke, takve samoinicijative su dobrodošle, a ukoliko se radi o iznimnom kandidatu nastojati ću pružiti priliku čak i mimo plana zapošljavanja.

5.      Kako uopće vidite situaciju sa ponudom prodajne radne snage na riječkom i primorsko-goranskom tržištu rada?

Od Vas sam na nedavnom razgovoru čuo odličnu izjavu „... Do sada se kupovalo, a sada treba prodavati…“. Takve tranzicije traže dugotrajne i složene procese promjena koje moraju zahvatiti čitavo društvo od sustava obrazovanja, poduzetnišva do politike ,a li na žalost čini mi se da imamo na djelu jednu društvenu inerciju pri čemu svaka komponenta društva kao problem navodi neku dugu. Bilo bi vrijeme suočiti se sa činjenicom da je ipak najlakše i najizglednije krenuti sa promjenama na bolje od sebe, umjesto da nastojimo mijenjati druge.Na riječkom i primorsko –goranskom tržištu rada uočavam da je ta inercija izraženije nego u gospodarski naprednijim podučjima što vrlo vjerovatno ima uzročno posljedičnu vezu.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...