Davor Hero, voditelj prodaje i marketinga tvrtke LogIN d.o.o.

1. Predstavite nam ukratko Vašu tvrtku?

LogIN djeluje od 1996. godine u Rijeci, a osnovna djelatnost obuhvaća projektiranje, izgradnju, uvođenje i održavanje poslovnih aplikativnih rješenja.
Specijalnost tvrtke leži u razvoju i optimizaciji integralnih ERP rješenja tj. upravljačkih sustava za poslovne subjekte čija je uloga u optimizaciji poslovanja, planiranju, povezivanju procesa i praćenju rezultata neizostavna. 30 visokoobrazovanih zaposlenika, od kojih 90% iz odjela razvoja i podrške korisnicima, kontinuirano radi na unaprjeđenju postojećih aplikativnih rješenja, prateći najnovije trendove tržišta i gospodarstva, zakonske promjene, kao i individualne potrebe klijenata, bez obzira na vrstu djelatnosti, veličinu i organizacijsku strukturu. Profesionalni odnos s klijentima i partnerskim tvrtkama rezultirali su dugogodišnjim stabilnim partnerstvima i kvalitetnim referencama. Dugogodišnjim iskustvom, reagiranjem na gospodarske promjene i navike poslovnih subjekata u zemlji i inozemstvu, stekli smo veliki broj zadovoljnih korisnika uz bogato znanje funkcioniranja različitih poslovnih sustava. Posebno ističemo specijalizirana znanja vezana za računovodstvo i financije, funkcioniranje veleprodajnih i maloprodajnih trgovačkih lanaca, hotela, te proizvodnih poslovnih sustava.

2. Koje su specifičnosti prodajnog rada u Vašoj branši?

U IT industriji kvalitetno pružanje usluga je ključan čimbenik koji može rezultirati uspješno obavljenim poslom. IT industrija danas predstavlja sveobuhvatno specifičnu, prilagođenu uslugu, odnosno, IT rješenje. IT rješenje čini mozaik različitih usluga: savjetovanje, analizu, prijedloge konkretnih akcija, programerskih usluga, povezivanja pojedinih poslovnih procesa, proračune kapaciteta, projektiranje...
S obzirom da ovu uslugu nije jednostavno vizualizirati klijentu, potrebno je uložiti veliki napor i interdisciplinarno znanje, te poznavanje korisnikovih procesa i poslovanja, kako bi korisnik uvidio benefite korištenja vaših usluga.

3. Koji profil ljudi (obrazovno i iskustveno) rade u Vašoj prodaji?

Naši su zaposlenici visokoobrazovani stručnjaci. Radi se o mladom timu visokoobrazovanih mladih ljudi, koji imaju manje ili više iskustva u IT industriji. Njihova spremnost na učenje i svakodnevno usavršavanje, preduvjet je da bi se mogli baviti ovim poslom. IT je vrlo dinamična djelatnost, tehnologije se mijenjaju iz dana u dan, i treba biti u tijeku. Osim toga, bitan je stalan rad na sebi kao osobi koja mora moći potencijalnom klijentu vizualizirati uslugu koju nudi i koje su prednosti koje nastaju korištenjem te usluge. Ovdje do izražaja dolazi znanje i sposobnost kako sebe i usluge koje nudimo, predstaviti u najboljem svjetlu.

4. Kako izgleda prosječan radni dan u prodaji Vaše tvrtke?

Raznolikost i multidisciplinarnost posla čine dane vrlo različitima. Zadatak mi je osigurati kvalitetno poslovanje, stoga održavam redovite sastanke s upravnim kolegijem, s kojima dogovaram ključne aktivnosti vezane za prodaju. Na sastancima sa članovima moga tima, zajedničkim dogovorima planiramo provođenje akcija, implementiramo procese i projekte koji proizlaze iz razrađenog prodajnog i marketinškog plana. Svakom članu tima ostavljeno je individualno da si organizira radni dan kako mu najbolje odgovara, sa svrhom maksimalizacije svojih zadataka i ciljeva organizacije. Naravno, uvijek se pronađe vremena i za neobavezne razgovore i druženja, što smatram da je bitno za održavanje dobre atmosfere unutar tima.

5. Kako Vaša tvrtka uglavnom pronalazi nove djelatnike u prodaji?

Ako tražimo novog djelatnika, vrlo je bitno u samom startu odrediti potrebne kompetencije. Kada odredimo profil kakav nam je potreban, definiramo koje vještine kandidat treba posjedovati, a koje može i naknadno naučiti kao zaposlenik. Nakon što smo to definirali, obraćamo se izvorima koje nam pomažu u traženju. Uzimamo u obzir svaku "slobodno" poslanu molbu koja nam je pristigla neovisno otvorenom natječaju, preporuke poznanika, ali i koristimo usluge head-hunting agencija. Svakog kandidata, ukoliko zadovoljava definirane vještine, želimo upoznati u osobnom kontaktu, kako bi se uvjerili da li se može prilagoditi našem prodajnom timu. Vrlo je važno posjeduje li određenu dozu znatiželje, otvorenosti i ambicije koju smatramo odlikama naše tvrtke.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...