1. dio - Prihvatiti posao prodaje u mrežnom marketingu/direktnoj prodaji ili ne?

Mrežni marketing, direktna prodaja, prodaja od vrata do vrata…? To su pojmovi od kojih se većini nezaposlenih diže kosa na glavi. Mnogi imaju negativna iskustva ili su čuli ista od drugih ljudi. Uglavnom, svatko od vas je već postao stručnjak u prepoznavanju ovakvih vrsta prodajnih poslova u zagonetno i nedorečeno formuliranim oglasima za zapošljavanje.

Međutim, možemo li samo tako odbaciti mogućnost rada u ovakvim tipovima prodaje?

Kratko rečeno, možemo… Ako se radi o zakonski i etično sumnjivim vrstama prodajnih poslova. Ipak, postoji jako puno prodajnih poslova u ovim prodajnim branšama koji možda jesu izazovni i naporni, ali su sasvim legitimni i korektni.

Ukoliko ste razmišljali ili razmišljate o radu u ovim prodajnim branšama, najpametnije bi bilo držati se praktičnih kriterija koje smo predstavio u priručniku„Fit za prodaju!“, a ti kriteriji su:

1. Hoću li i koliko ću novih poslovnih poznanstava stvoriti? Ukoliko je odgovor pozitivan i on glasi „Puno kontakata“, onda je ciljani posao u ovim branšama dobra odluka. Što više ljudi poznajete poslovno, to više vrijedite i veće su šanse da ćete naći još bolji prodajni posao.

2. Hoću li i koliko ću usvojiti novih stručnih i prodajnih znanja?  Ukoliko je odgovor pozitivan i on glasi „Puno novih znanja“, onda je ciljani posao u ovim branšama također dobra odluka. Nove prodajne tehnike, nova stručna znanja iz branše – to su vrijednosti kojima jačate vašu poziciju na tržištu rada.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...