Koliko smo sigurni da nas roboti neće zamijeniti?

Tehnološki napredak će mnoga zanimanja i mnoge ljude koji rade u tim zanimanjima, stajati glave. Tehnologija će postupno, u narednih nekoliko godina zamijeniti na tisuće poslova te će tako više tisuća ljudi ostati bez stabilnog izvora prihoda. Ove nagle promjene snažno udaraju one koji su trenutno zaposleni te brinu o svojoj budućnosti, ali udara i one koji tek gledaju u koje zanimanje krenuti. Ove koji tek traže posao i smjer karijere brine nesigurnost jer je teško odabrati karijeru koja će prestati postojati za 15 do 20 godina.

Jedna branša koju će isto zamijeniti tehnologija, ali ne tako brzo jest prodaja. Prodaja je po tom pitanju zahvalno zanimanje jer ovisi o ljudskom kontaktu i prema tome, neke branše su relativno sigurne da tehnologija neće tek tako zamijeniti čovjeka. Prosječni čovjek kada kupuje ipak voli imati kontakt sa živim čovjekom, no zbog smanjenja troškova kupovine i to se smanjuje. Pa tako sve popularniji postaju online servisi i Internet trgovina.

Dakle ako gledamo u koju prodajnu granu se usmjeriti u budućnosti onda to treba biti ona koja zahtjeva najviše ljudske interakcije, poput B2B prodaje u kojoj kupac/klijent kupuje kompleksne usluge ili proizvode visoke cijene.

Ova preporuka o traženju karijere u prodaji koja uključuje najviše ljudskog kontakta prilično je površna i zahtjeva dublju analizu. U toj dubljoj analizi pomoći će vam jedan interesantna aplikacija koju smo neki dan pronašli na internetu, a možete ju pogledati u sljedećem linku: https://willrobotstakemyjob.com/

Ova vrlo jednostavna i interesantna aplikacija odgovorit će vam na pitanje: - "Koja radna mjesta će roboti zamijeniti u bližoj budućnosti ?" Tako da možete provjeriti koje branše su najsigurnije od najezde robota, a koje su izrazito nesigurne i sigurno će iščeznuti.

Iako ova aplikacija nije neko mjerilo niti pravi analitički alat ipak vam može dati neki smjer kojim biste se trebali kretati prema dobroj prodajnoj karijeri.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...