2 načina kako ćete učiniti vaše uvodno pismo u prijavi za posao atraktivnijim za prodajnog poslodavca

2 načina kako ćete učiniti vaše uvodno pismo u prijavi za posao atraktivnijim za prodajnog poslodavca

Uvodno pismo u prijavi za posao (pre)često shvaćamo kao čistu formalnost. Ne mijenjamo njegov sadržaj i ne prilagođavamo isti ciljanom prodajnom poslodavcu. Međutim, uvodno pismo je puno više od toga. Radi se o jedinom dijelu prijave za posao / životopisa kojeg možete u najvećoj mjeri prilagoditi potrebama i željama prodajnog poslodavca.

Evo što možete učiniti:

1. Budite korisni od samog početka komunikacije!

Uložite vremena u analizu prodajnog poslovanja i potreba poslodavca. Zatim razradite i predstavite konkretan prijedlog unapređenja prodajnog poslodavca. Predložite nove potencijalne kupce ili opišite konkretnu prodajnu aktivnost ili akciju za koju smatrate da bi bila od koristi za poslodavca. Možda ćete dijelom i pogriješiti u sadržaju prijedloga, ali ćete poslodavcu jasno dati do znanja o tome koliko ste motivirani i spremni na rad.

2. Najavite svoj slijedeći korak

Na kraju dopisa jasno dajte do znanja kako slanje dopisa i CV-a nije prvi i zadnji pokušaj vaše proaktivne komunikacije sa prodajnim poslodavcem. Najavite svoj slijedeći korak i napišite kako ćete osobno nazvati prodajnog poslodavca kako bi provjerili njegovu reakciju na vaš dopis i CV. Time jasno dajete do znanja kako ste svjesni važnosti „follow up“ aktivnosti. Isto tako, dodatno naglašavate vlastitu ozbiljnost i upornost.

 

 

 

 

 

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...