3 knjige sa kojima ćete lakše ući u svijet prodaje!

Kako biste što bezbolnije ušli u prodajni posao i da biste postali što uspješniji prodavač preporučiti ćemo vam nekoliko knjiga na temu prodaje.

1. Brian Tracy – "Pojedi tu žabu"

Iako se ova knjiga ne bavi prodajom, bavi se nečime što je vrlo važno u prodaji, točnije vremenom i upravljanjem njime. U knjizi "Pojedi tu žabu", Brian Tracy, iskusni, svjetski poznati motivacijski govornik i kreator raznih prodajni seminara, na jednostavan način nam pomaže da zagospodarimo vlastitim vremenom.

Čitajući, možda nećete naići nikakve nove i revolucionarne savjete, ali će vas pročitano motivirati da se preispitate te da se podsjetite na važne aspekte kvalitetnog gospodarenja vremenom. Brian Tracy će vam kroz 21 poglavlje knjige objasniti kako zagospodariti vlastitim vremenom te kako postati produktivniji i efikasniji.

2. Jeffrey Gitomer – "Mala crvena knjiga prodaje"

Ako se mene pita, Amerikanci možda jesu previše entuzijastični sa tim svojim „Sve se može - kad se hoće“ nastupom. Ali, sa druge strane, stojimo mi, Hrvati, uvijek pesimistični, sa turobnim pogledom upućenim prema tamnim horizontima budućnosti. Ne bi bilo loše malo se „ogrebati“ o taj američki duh jer pozitive nikad dosta.

S druge strane, Gitomer u ovoj knjizi doslovno piše o higijenskim temeljima uspješne prodaje. A temelja se uvijek dobro sjetiti. Gitomer je ugodno direktan, maštovit u opisima ključnih prodajnih pravila i nedvosmislen u otkrivanju naših ključnih slabosti u prodajnom nastupu.

3. Thomas Freese - "Question based selling"

Ako želite na pametan način prodavati, onda je ova knjiga za vas. Thomas Freese, tvorac knjige "Question based selling" shvatio je da ukoliko je rizik od odbijanja velik, mala je produktivnost prodajnih djelatnika. Zato je trebalo osmisliti sistem, prodajni proces koji će se bazirati na nečemu što će znatno povećati šanse za prodajni uspjeh i time motivirati prodajne djelatnike.

Ono što je proizašlo iz takvog razmišljanja, jest prodajni proces baziran na prodajnim pitanjima i kvaliteti nastupa. QBS se ne bavi tehnikalijama u prodajnom procesu, nego nastupom i izvedbom svakog koraka u tom procesu. Kako bi sam autor rekao "Kvalitetan prodajni nastup je daleko važniji za prodajni uspjeh od kvalitete prodajnog procesa ili kvalitete proizvoda."

I zaista, čitanjem ove knjige naučit ćete kako na pravi način:

- ublažiti sumnje klijenata

- brže izdgaraditi povjerenje

- brže zaključiti više prodaja

- pristupiti klijentima različitih profila

- ...

Iako napisana prije šesnaest godina, ova knjiga je aktualnija no ikad, te je odličan temelj za svakog prodavača koji želi postati bolji u savjetodavnoj prodaji. 

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...