3 savjeta kako održati optimizam u potrazi za poslom u prodaji

Biti nezaposlen zahtjevno je stanje, kako financijski, tako i psihički. Međutim, postoji još jedno, zahtjevnije stanje – stalno se suočavati sa odbijanjem!

Naime, mnogi nezaposleni radije će ostati pasivni u potrazi za zaposlenjem i tako biti na sigurnoj udaljenosti od neprekidnog odbijanja (glavni moto glasi: „I tako nema smisla…“).

Ako se vi, s druge strane, odbijate pomiriti sa činjenicom da je danas teško ili nemoguće naći posao u prodaji, evo 3 savjeta kako ćete održati optimizam i pozitivan stav:

1. Prodajna radna snaga spada u traženu „robu“ na tržištu rada – istraživanja potreba poslodavaca redovito ukazuju na to da prodajna radna snaga redovito ulazi među najtraženija zanimanja. Stoga, ukoliko ste uporni i imate ovu činjenicu na umu, tada ćete imati veće šanse za pronaći posao nego u drugim branšama.

2. Izbjegavajte „crnilo“ i negativnosti – nećete moći u potpunosti ignorirati sve negativne vijesti i depresivnost koji vas okružuju, međutim barem pokušajte smanjiti njihov utjecaj. Optimizam i pozitivnost su „kvarljiva“ roba i stoga obratite pozornost na uvjete u kojima ih „skladištite“.

3. Usredotočite se na kvalitetne pokušaje – tijekom potrage za poslom u prodaji vjerojatno ćete čuti bezbroj odbijanja, međutim, dovoljan je samo jedan pozitivan odgovor. Do njega ćete doći kvalitetnim pokušajima. Stoga i vaš fokus mora biti upravo na tome. Nemojte se radovati šansi za uspjeh, nemojte tugovati zbog odbijanja. Fokusirajte se na kvalitetu pokušaja i neka vam to bude razlog za zadovoljstvo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...