3 savjeta koja će vam pomoći u promjeni prodajne branše u kojoj radite

Raditi u prodaji znači ponekad doći u situaciju u kojoj morate promijeniti prodajnu branšu u kojoj ste dosad radili. Razloga za takvu odluku može biti više:

- tržišne i tehnološke promjene

- promjene životnih i obiteljskih okolnosti

- pad osobnog dohotka ispod prihvatljive razine

U svakom slučaju, odlučili ste se na promjenu i želite početi raditi u prodajnoj branši u kojoj nemate iskustva. Pred vama je definitivno slijedeći izazov: kako biti konkurentan u branši u kojoj nemate iskustva?

Evo tri savjeta koja će Vam pomoći u potrazi za prodajnim poslom u novoj branši:

1. Naglasite vaše univerzalne vještine, kompetencije i znanja

U vašem CV-u i tijekom razgovora sa poslodavcem stavite naglasak na one prodajne vještine, kompetencije i znanja koja su primjenjiva i u novoj prodajnoj branši. Komunikativnost, timski rad ili vođenje tima, strani jezici, znanje na računalu, poznavanje ERP i CRM sustava, pregovaračke i prezentacijske vještine.

2. Nastavite se educirati i usavršavati   

Vašem kontinuiranom profesionalnom usavršavanju nikad nema kraja. Pogotovo u situaciji u kojoj želite napustiti jednu prodajnu branšu i ući u sasvim novu i različitu. Pokušajte naučiti što više o specifičnostima nove i ciljane prodajne branše. Uložite dodatni trud koji će novi poslodavac primijetiti. Ukoliko vaš CV dokazuje kako ste svjesni važnosti sustavne edukacije, dokazat ćete poslodavcu i da ste spremni na neprekidno usvajanje novih znanja i vještina. Time dokazujete i da ćete biti brzi u usvajanju specifičnih znanja potrebnih za učinkovito obavljanje radnih zadataka na novom radnom mjestu.

3. Nemojte „muljati“

Mnogi kandidati u CV-u i tijekom razgovora pokušavaju „zakamuflirati“ i „muljati“ oko činjenice da nemaju konkretnog iskustva u dotičnoj prodajnoj branši. Vjerujte, poslodavac to može primijetiti na „kilometre“. Umjesto toga, budite iskreni i otvoreni oko toga. Stavite naglasak na vaše univerzalne vještine i kompetencije u prodaji i dokažite poslodavcu vašu spremnost na učenje. To je puno kvalitetniji put prema dobivanju radnog mjesta kojeg želite.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...