3 savjeta pri odabiru fotografije za vaš CV

Vaša fotografija je sastavni dio CV-a kojeg šaljete na otvoreni natječaj za ciljano radno mjesto u prodaji.

Ne poslati fotografiju znači oduzeti mogućnost poslodavcu da poveže lice sa CV-em. I poslodavci su ljudi i stoga vole znati kako netko izgleda prije nego što ka pozovu na razgovor ili uključe u daljnji selekcijski proces.

Pošaljite pogrešnu ili neodgovarajuću fotografiju i možete si znatno smanjiti šanse za ulazak u daljnji postupak selekcije.

Držite se slijedeća 3 savjeta i nećete pogriješiti:

1. Izbjegavajte fotografije koje su previše neformalne – fotografije sa odmora, izlaska ili sa nekih drugih ne-poslovnih mjesta i situacija zasigurno nisu odgovarajući izbor. Zapamtite – slanje CV-a nije natječaj za Miss ili Mistera ljepote. Fotografija mora zračiti primjerenom dozom ozbiljnosti.

2. Uložite u izradu profesionalnih fotografija – iskoristite usluge profesionalnog fotografa koji će vam moći dati konkretne savjete o odabiru položaja tijela, poziciji ruku, izrazu lica i sl. Dobit ćete fotografije koje će vam sjajno poslužiti.

3. Iskoristite fotografiju koja vas prikazuje na radnom mjestu – ako trenutno radite, iskoristite trenutak kako biste napravili fotografiju na radnom mjestu (npr. za radnim stolom). Ovakva fotografija ima će vrlo pozitivan dojam na poslodavca. 

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...