3 savjeta za bolji rad u prodaji!

Kada želite postati dobar prodavač potrudit ćete se pronaći svaki dobar savjet koji vam može pomoći u vašem napredovanju. Surfajući internetom pronaći ćemo puno savjeta koji na govore o tome što činiti na radnom mjestu kako bismo bili efikasniji i produktivniji.

No, osim savjeta koji vam govore o korisnim navikama koje trebate imati na radnom mjestu, isto tako je važno razviti dobre navike i van radno mjesta. Jer za uspjeh u prodaji je važno ono što radite prije, za vrijeme i nakon radnog vremena.

Evo nekoliko navika koje treba usvojiti.

Radite onako kako najbolje znate

Do dobrih rezultata ne dolaze svi na isti način. I ne odgovaraju svima isti uvjeti i načini rada. Premda na uvjete rada ne možete puno utjecati, način na koji obavljate određene zadatke možete. Barem donekle.

Na primjer: Netko bolje radi uz glazbu, a nekome glazba smeta i radije radi u tišini. E sad kako naći sredinu. Ako radite za kompjutorom, ukoliko smijete, priključite slušalice i tako radite uz glazbi bez da ikome smetate.

Ili možete pronaći zlatnu sredinu pa se dogovoriti s kolegama da upalite radio, koji je neutralan. Možda neće svirati vaš omiljeni bend, ali bolje išta nego ništa.

Isto tako ne odgovara svakom ista radna rutina. Redoslijed kojime obavljate zadatke vama može biti produktivan nekome ne mora. Iako vam se čini da oko ovoga ne možete puno napraviti, zapravo možete. Postoje puno malih izmjena u radnoj rutini koje možete napraviti, a koje će vam pomoći kako biste postali efikasniji bez da štetite kolegama, kolegicama ili tvrtki u kojoj radite.

Kontrolirajte svoje raspoloženje

Raspoloženje s kojim dolazite na svoje radno mjesto je isključivo u vašoj kontroli. Netko će reći: - Što ovaj priča?

Evo na što mislim.

Istina je da ne možete svaki dan biti iznimno dobre volje, da je tako vjerojatno bih vam savjetovao da odete k doktoru. No, samo zato što raspoloženje kojim dolazite na posao varira to ne znači da se morate i ponašati prema tome.

Na primjer: Postoje ljudi koji vam se uvijek čine vedrima, kao da nemaju problema u životu. Ali uvjeravam vas da i oni proživljavaju ista stanja kao i vi, samo se oni ne prepuštaju lošem raspoloženju. Takve osobe radije ostave životne probleme po strani, barem dok su na poslu. Nitko na poslu nema koristi od mrzovoljnog čovjeka, a pogotovo kada govorimo o prodaji.

Ne jadajte se

Znam da ćete se u prodaji susresti s raznoraznim nezgodnim situacijama, ali tako je i u većini poslova. Iz svega toga želite izaći normalni te se što prije psihički odmoriti.

Stoga, nakon radnog vremena, nemojte trošiti vrijeme na jadanje radnim kolegama i prijateljima jer:

1. To rijetko koga zanima!

2. Što se više jadate to vaše loše raspoloženje duže traje, a nikako ne želite ući u novi radni dan s lošim raspoloženjem.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...