3 savjeta za bolji uspjeh u prodaji

Ovaj tekst je namijenjen svim mladim osobama koje tek ulaze na tržište rada te ili traže posao u prodaji ili im se nudi dobra prilika za odličan posao u prodaji.

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da budete uspješniji u prodaji.

Vjerujte u sebe odnosno budite samopouzdani.

Prodajni posao nudi dobre priliku za odličnu zaradu, ali do nje se ne dolazi tako lako. Prodaja je vrsta posla u kojoj ćete se svakodnevno morati suočavati sa odbijanjem. I zato morate imati dovoljno samopouzdanja u sebe kako biste mogli proći kroz trenutke u kojima ste sami sa sobom te ste vi jedina osoba na koju se možete osloniti.

Vaše samopouzdanje morate pretočiti u proizvod ili uslugu koju prodajete kako bi onda to i vaši klijenti osjetili. Govorite i ponašajte se samopouzdano, ali ni u kojem slučaju arogantno. Mlade i neiskusne osobe često mijenjaju aroganciju sa samopouzdanjem, nemojte i vi raditi tu grešku.

Slušajte sa zanimanjem

Već smo više puta govorili o slušanju kao moćnom alatu u prodaji i ono to zaista i jest. Biti sposoban slušati druge i stvarno čuti što vam oni žele reći veoma je važno. Često vlada mišljenje o prodaji kako je to posao u kojem je glavni alat jezik te moć govora, ali to zapravo nije tako.

Prodaja se svodi na izgradnju odnosa sa klijentima, a ne postoji bolji način za izgradnju odnosa od toga da pustite drugu osobu da govori. Dozvolite sugovorniku da vodi glavnu riječ. Budete li vi preuzeli glavnu riječ pokazat ćete klijentima kako oni nisu važni i tako ćete izgubiti nit kojom bi trebali izgraditi dobar odnos. Slušajte i kvalitetnim pitanjima usmjeravajte razgovor.

Ne bježite od izazova,tražite prilike i razvijajte se

Prodaja od svojih djelatnika zahtjeva jednu vrstu poduzetničkog duha. Poduzetnički duh je onaj koji ne čeka da mu hrana dođe na tanjur nego ju sam želi uloviti, skuhati i poslužiti.

Kod posla u prodaji vaš poduzetnički duh će zahtijevati da se suočavate sa izazovima te da tražite dodatne još jače izazove. Bježanje od izazova u ovom poslu nije opcija.

Poduzetnički duh će od vas tražiti da stvarate nove prodajne prilike kako znate i umijete. Rijetko kada se prilika za prodaju otvara sama od sebe.

Kako bi sve to objedinili morate uvijek gledati da vaš prodajni nastup i performanse u prodaji podignete na višu razinu. Morati ćete se razvijati u svakom pogledu. Samim suočavanjem sa izazovima i traženjem novih prilika razviti ćete se u jako dobrog prodavača/icu, ali ako stvarno želite stati na višu stepenicu onda razmislite o prodajnim edukacijama, seminarima i networking eventima. Oni će vam ponuditi nadopunjavanje vaših prodajnih vještina, ali što je još važnije stvaranje novih i korisnih kontakata i poznanstava.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...