3 znaka koja pokazuju da je vrijeme da promijenite posao u prodaji

Raditi u prodaji je veoma izazovan posao. Zbog svih specifičnosti ove gospodarske branše, ljudi se „troše“ brže nego u nekim drugim djelatnostima. Evo 3 znaka koja će vam reći da je vrijeme da promijenite posao i prodajnog poslodavca:

1. Vidite puno više problema nego rješenja – u određenom trenutku uhvatit ćete sebe kako većinu vremena razmišljate o tome što ne valja i o problemima. Problemi su zapravo svuda oko vas, a rješenja ne vidite. Problem su postali i šef, i kolege, i kupci i posao… Bez obzira ima li vaše razočaranje opravdanu pozadinu ili ne, ključan je slijedeći zaključak: više vremena ulažete u gunđanje nego u kupce. Vrijeme je za promjenu!

2. Ne osjećate više strast – u prodaji postoje samo dva istinska motivatora: strast i strah. Strast je pri tom ipak kvalitetniji jer ne „troši“ toliko kao strah. Međutim, kad strasti više nema, počet ćete prodaju „odrađivati“. Dobra prodaja se, s druge strane, ne može dugo „odrađivati“. Stoga, vrijeme je za promjenu!

3. Nad poslodavca ili branšu su se „nadvili crni oblaci“ – ponekad, i ne vašom ili bilo čijom krivicom, poslodavac kod kojeg radite ili branša u kojoj se bavite prodajom, naleti na „nemirno more“. Jačanje konkurencije, tehnološke ili zakonske promjene… Što god bio razlog padu poslovanja, budite spremni prepoznati trenutak kada će biti pametno razmisliti o promjeni „okoline“…

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...