4 koraka u pripremi prije odlaska na razgovor za prodajni posao

1. Korak – budite „cool“! Nervoza definitivno nije nešto što želite pokazati na razgovoru. Vaša nervoza dolazi najčešće zbog prevelikih očekivanja. Nemojte se previše radovati uspjehu, niti očajavati zbog mogućeg neuspjeha u razgovoru sa posao. Fokusirajte se na kvalitetu pokušaja i vašeg nastupa. Shvatite svaki razgovor kao priliku za usavršavanje na području vođenja razgovora za posao, a ne kao „biti ili ne biti“ situaciju.

2. Odradite „Scherlocka Holmesa“! – Ići na razgovor za prodajni posao, a pritom se ne informirati dobro o poslodavcu i prodajnoj branši u kojoj on posluje, čisto je samoubojstvo. Koliko detaljno se pripremiti? Što detaljnije moguće! Razmislite – možda ćete izgubiti posao jer se netko pripremio kvalitetnije od vas…

3. Upoznajte se sa lokacijom dan ranije! – Ako je moguće, upoznajte se sa lokacijom održavanja razgovora dan prije (ako živite predaleko, uvijek imate „Google maps“). Ne želite kasniti na razgovor – to je pogrešna poruka. Znati gdje parkirati, kako ući u zgradu, kako izbjeći gužve na cesti – to su stvari koje moraju ući u pripremu.

4. Budite spremni na iznenađenja! – Prodajni poslodavac – ako zna što radi (ili barem tvrtka koju je angažirao za vođenje selekcijskog postupka) uvijek će pripremiti neka iznenađenja za kandidate. Možda ne možete znati koja će to iznenađenja biti, ali budite sigurni – bit će ih!

 

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...