4 načina kako se svidjeti prodajnim „Head-hunterima“

U Hrvatskoj posluje veći broj „Head-hunting“ agencija i profesionalaca. To su tvrtke i ljudi koji prodajnim poslodavcima nude usluge aktivne potrage za odgovarajućim kandidatima za otvorena radna mjesta u njihovoj prodaji. Na ovaj način se uglavnom pronalaze i zapošljavaju kadrovi na srednjim i višim razinama prodajnog menadžmenta.

Evo 4 načina kako se možete svidjeti prodajnim „Head-hunterima“:

1. Budite im od pomoći u njihovom poslu

„Head-hunteri“ žive od širenja svoje mreže poznanstava. Bez obzira jeste li kandidat ili ne u njihovoj aktualnoj potrazi, pomozite im u njihovu poslu i predložite im druge kandidate. Učinit ćete im uslugu koju neće zaboraviti.

2. Budite u redovitom kontaktu

Bez obzira tražite li posao ili ne (ili prodajni poslodavci traže nekog poput vas ili ne), budite uvijek u kontaktu sa „Head-hunterima“. Jednom kad su vas kontaktirali radi konkretnog upita prodajnog poslodavca, nastavite tu komunikaciju. Postanite osoba od povjerenja.

3. Budite realni

Očekivati od „Head-huntera“ pronalazak, za vas idealnog, radnog mjesta u prodaji je prilično naivan stav. Snizite vaša očekivanja na primjerenu razinu i „Head-hunteri“ će vam sigurno lakše i brže pomoći pri zapošljavanju.

4. Budite iskreni

Nitko nije savršen, pa ni vi! U razgovoru sa „Head-hunterima“ budite potpuno otvoreni što se tiče vaše dosadašnje karijere. Skrivati ili prešućivati vama nezgodne detalje je kontraproduktivan i kratkoročan pokušaj uljepšavanja koji će biti vrlo brzo otkriven, a vi ćete izgubiti svaki kredibilitet kod „Head-huntera“. Takvu reputaciju ne želite, je li tako?

 

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...