4 savjeta za kvalitetan telefonski poziv!

U prodaji, telefon je uređaj koji ćete vrlo često koristiti, bilo da se radi o telefonskoj prodaji, b2b prodaji ili nekoj drugoj prodajnoj branši. Telefonskim pozivima ćete morati prodavati, ali i dogovarati sastanke kako biste mogli prodati. U svakom slučaju telefonom ćete se često koristiti. Pozitivni ishodi telefonskih poziva ovisit će isključivo o vašim "telefonskim" vještinama.

Dati ćemo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se pripremite i za ovaj prodajni segment:

Motivirajte se

Većina ljudi ne voli telefonirati, a kamoli prodavati putem telefona, no ipak, ako vam je to posao onda ga svakako morate odraditi na visokoj razini. Pitati ćete se "Kako da kvalitetno prodajem putem telefona,a ne volim telefonirati?"

Ovdje je ključan vaš stav. Na kraju mjeseca vaši rezultati će ovisiti direktno o uspješnosti vaših poziva, a uspješnost vaših poziva će ovisiti o vašem stavu koji posjedujete prilikom svakog telefonskog poziva. Usredotočite se na svaki telefonski poziv posebno te se prije svakog poziva motivirajte kako bi ga što bolje obavili.

Provjerite koga zovete

Ok, motivirani ste! Vrijeme je da počnete zvati potencijalne kupce, ili ne. Ne. Ako je moguće prije svakog poziva provjerite koga točno zovete, koju tvrtku te na kojoj poziciji radi osoba koju morate nazvati te sve dodatne informacije koje mislite da bi vam mogle biti od pomoći. Te informacije će vam pomoći da prilagodite svoju komunikaciju klijentu.

Napravite scenarij poziva

Kako biste zvučali prirodno dok razgovarate s klijentom putem telefona morate prethodno znati što ćete reći u svakom trenutku. Potrebno je napraviti scenarij poziva u kojem će pisati sve ono što morate reći te sve odgovore na moguće prigovore klijenata. Tako se nikad nećete naći nespremni. Naravno, ne treba se držati scenarija "ko pijan plota", ako razgovor krene u drugom smjeru prilagodite se, ali i dalje imajte na umu koji je vaš cilj poziva te što morate reći kako biste do tog cilja došli.

Neka vam telefonski poziv bude jedina zadaća

Ako u vašem prodajnom poslu osim telefoniranja imate i druge zadatke, odlično. Oni će vam poslužiti kao rasterećenje od telefoniranja, imati ćete priliku odmoriti mozak na koji trenutak. No, nikako nemojte pasti u zamku da počnete raditi više stvari od jednom. Zapamtite, obavljajte jedan po jedan zadata, jedan po jedan telefonski poziv, neka vam niti jedan zadatak ne pada na pamet dok prodajete putem telefona.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...