4 znaka da se ne trudite previše u potrazi za poslom u prodaji

Jeste li i vi jedna od osoba koja već više mjeseci zaredom traži posao u prodaji i nikako ne uspjevate pronaći nikakav odgovarajući posao? Čini li se i vama da se ne naziru pozitivni rezultati usprkos vašem trudu pri tražnju posla u prodaji? I čini li se vama da poslodavci ne reagiraju na vaše zamolbe za posao?

Možda nije problem u drugoj strani, možda se i ne trudite previše u traženju posla. A, možda se i trudite, ali na krivi način.

Niste sigurni?

Evo 4 znaka koji će vam pokazati da se ne trudite previše u traženju posla:

Niste sigurni u sebe. Ova nesigurnost će se pokazati u vašim prijavama za posao. Naime, ako niste sigurni u sebe bojat ćete se neuspjeha, a zbog straha od neuspjeha bit ćete skloniji slanju prijava i zamolbi za poslove koji vam se čini lakšima, a samim time i slabije plaćenima. Bojite se da se kod izazovnijeg posla nećete moći dobro nositi sa pritiskom i stresom. No, što će se dogoditi ako slabiji posao kojeg dobijete bude imao veliku količinu strasa i pritiska, a plaća bude manja. Da li stvarno želite ići tim putem?

Previše razmišljate o neuspjesima iz prošlosti. Imali ste neuspjehe na prošlim poslovima. Možda ste i dobili otkaz na nekom od njih i možda ste si i sami krivi za taj otkaz. Nema veze, nema smisla opterećivati se sa prošlošću. Naučite iz pogrešaka i izbjegavajte ih u novom poslu. Razmišljajte o novom poslu u prodaji kao o novom i pametnijem početku.

Zadovoljavate se malim. Jako puno mladih ljudi danas mjeri uspjeh u traženju u poslu po broju odgovora na mailove koje su poslali. Zadovoljavaju se samo prvim korakom. Međutim, to ne može biti zadovoljavajuće, jer iz toga nije proizašao željeni rezultat, a on je dobijanje posla. Fokusiranje na ovaj prvi korak neće vam donijeti željene rezultate niti posao koji želite. Potrebno je zagrabiti dublje i početi tražiti načine kojim ćete ovaj prvi korak pretvoriti u drugi, pa u treći i tako dalje sve dok ne dobijete posao koji želite.

Strah utječe na vaše odluke. Strah će vas tjerati da radite isključivo ono što vam je ugodno. A prostor ugode je vrlo uzak. Za pronalazak posla u prodaji i činjenje svega što je potrebno za taj dio potrebno je puno više, potrebno je ponekad izaći iz prostora ugode. Mnogi se užasavaju činjenja bilo čega što bi im moglo izazvati neugodu. Nemojte čekati da vas okolnosti natjeraju na izlazak iz prostora ugode i ne dozovolite da strah utječe na vaše odluke. 

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...