5. dio – U.S.P.J.E.H. u potrazi za radnim mjestom u prodaji

Morat ćete u više navrata raditi kompromise, odlučivati se za poslove koji su daleko od onog što ste zamislili. U susret će vam doći različite prepreke i problemi. Češće nego što želite čuti ćete odgovor „Ne“ od strane poslodavaca. Bit će gorkih razočaranja.

Ako vas napusti entuzijazam u tim trenucima – a hoće, vjerujte mi – borite se svom silom kako biste ga ponovno izgradili.

Čuvajte svoj entuzijazam od zluradih i negativnih komentara iz okoline. A njih će biti. I to će ponekad dolaziti od osoba od kojih to najmanje očekujete.

Nemojte vezivati entuzijazam samo za ispunjenje postavljenih ciljeva. Puno je lakše biti entuzijastičan ukoliko se radujete i koracima koji vas vode do tih ciljeva.

Drugi razlog zašto je entuzijazam važan leži kod vaših budućih poslodavaca.

Oni naime, vole entuzijastične i pozitivne ljude kojima je čaša uvijek polupuna.

I oni su svjesni kako je prodajna branša zahtjevno područje rada koje zna trošiti ljude i njihov entuzijazam velikom brzinom i silom.

Stoga žele u svom timu imati ljude koji su u stanju izgraditi i zadržati entuzijazam i u najizazovnijim okolnostima.

Još jedno upozorenje! Svatko tko radi u prodaji moći će vam potvrditi kako je prodajna branša ponekad poput majke koja proždire svoju djecu.

Čak će vam reći i da ljudi u branši imaju svoj vijek trajanja. 3, 5 ili 7 godina u jednoj tvrtki, u jednoj branši i to je to. Imati 15-20 godina radnog iskustva u prodaji – to je već veliki poduhvat i uspjeh.

Ako planirate karijeru u prodaji, istu morate pomno isplanirati i njome upravljati. Ne želite „izgoriti“ prebrzo, niti se zadržati na jednom radnom mjestu, u jednoj branši predugo. Ciljajte uvijek na bolje i kvalitetnije. Ciljajte na unapređenja u hijerarhiji ili na promjenu prodajne branše koja će vam donijeti napredak u karijeri.

Samo tako možete dugoročno raditi i na svom entuzijazmu.

 

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...