5 navika za uspješniji rad u prodaji!

Zdrave radne i poslovne navike temelj su poslovnog uspjeha, u ovom slučaju uspjeha u prodaji.

U današnjem tekstu ćemo vam skrenuti pozornost na nekoliko ključnih navika koje morate njegovati kako biste postali uspješniji u vašem poslu u prodaji.

Budite točni

Iako, ovo možda i ne bi trebalo spominjati,točnost je vrhovna navika potrebna u bilo kojem poslu pa tako i prodaji. Zaboravite"akademsku četvrt" i onih 15 minuta dozvoljenog kašnjenja. Držite se svoje četvrti i radije na svaki sastanak sa potencijalnim klijentom dođite 15 minuta ranije.

Poštujte klijente i ljude s kojima radite

Bez obzira što mislite o ljudima s kojima se susrećete, bilo da su vaši suradnici ili potencijalni klijenti, uvijek im se obraćajte s poštovanjem. Odnos s ljudima baziran na poštovanju dugoročno će vam se isplatiti.

Nikad ne znate tko sve može utjecati na vaš budući uspjeh u prodaji. Čak i osoba koja se vama čini beznačajna možda ima direktan utjecaj na izvršne osobe u vašoj tvrtki ili na ključne osobe s kojima pokušavate sklopiti posao.

Pratite novosti iz vaše branše, ali i šire

U susretu s novim i starim klijentima često ćete započinjati razgovor neobaveznim ćaskanjem kako bi se obje strane opustile prije, nego se bacite na posao. To je odličan trenutak u kojem klijente možete uvijek informirati o zanimljivim novostima iz branše u kojoj trgujete, a sama novost vam može biti temelj za započinjanje kvalitetne komunikacije.

S druge strane, ovime ćete pokazati klijentu da ste prodavač koji je dobro informiran i posvećen svom poslu. Klijenti uvijek vole popričati s nekim tko uvijek ima nešto novo i zanimljivo za reći i podijeliti.

Koristite prodajna pitanja

Posao u prodaji od vas zahtjeva konstantu komunikaciju s raznim ljudima i klijentima. Komunikacija s klijentima ne znači pričanje, nego razgovor, znači razmjenu informacija između dvije osobe, a ne monolog prodavača.

Potaknite klijenta na priču i razgovor postavljanjem značajnih prodajnih pitanja. Potaknite klijenta na razmišljanje pitanjima poput:

- S kakvim izazovima se vaša tvrtka susreće na tržištu?

- Možete li mi navesti jednu stvar koju biste promijenili kod trenutnog proizvoda/usluge koju koristite?

- Koliko je jaka vaša konkurencija?

Ova i više pitanja kojih ćete se u razgovoru sjetiti, pomoći će vam u izgradnji povjerenja, pokazivanju stručnosti, ali će vam isto tako dati puno informacija o trenutnom stanju klijenta te će vam pokazati što i na koji način morate prodati klijentu.

Slušajte

Ovu stavku se ne može naglasiti dovoljno, ali u svom radu u prodaji i razgovorima s klijentima SLUŠAJTE druge. Svi mi imao potrebu pričati i biti čuveni, ali takav način komunikacije s drugima u prodaji je kontraproduktivan.

Budite tu za klijenta i stavite sebe na drugo mjesto. Slušajte, ali stvarno slušajte što vam klijenti govore i imati ćete puno bolju komunikaciju i puno veće šanse za izniman prodajni uspjeh.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...