5 savjeta kako zadržati "hladnu glavu" kad ste nezaposleni prodavač

Ako ste trenutno nezaposleni prodavač u potrazi za svojom srećom na tržištu rada, onda od vas očekujem slijedeće (u povjerenju ću vam reći - očekujem od vas više od ostalih nezaposlenih!!):

1. Izbjegavajte izolaciju - mnogi ljudi svjesno ili nesvjesno stvaraju zid oko sebe. Povlače se u četiri zida i obasipaju se negativnim mislima. Vi ste prodavač! Izađite među ljude, komunicirajte i družite se. To vam ionako najbolje ide i to je najbolji način kako ćete doći do novog zaposlenja.

2. Ostanite u kontaktu sa bivšim kolegama i kupcima/klijentima. Garantiram kako je ovo najbrži način da ponovno nađete posao u prodaji.

3. Izbjegavajte previše negativnih misli. Neću reći da morate u potpunosti izbjegavati crne oblake nad glavom, ali pokušajte ih smanjiti na najmanju moguću mjeru. Negativno razmišljanje crpi nevjerojatnu količinu energije koja vam je potrebna na drugom mjestu - u potrazi za poslom!

4. Prihvatite bilo kakav posao. Čak ako i nije u prodaji. Raditi znači biti u kondiciji kao u sportu. Čim ne radite, gubite tu kondiciju.

5. Imate višak vremena - iskoristite ga. Čitajte, učite, usavršavajte se i nemojte mi reći da je za to potreban novac. Dovoljno je imati 100-njak kuna za internet priključak i čitav svijet vam leži na stolu kao i svo znanje tog svijeta!

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...