5 savjeta za brže pronalaženje posla u prodaji!

Potraga za novim radnim mjestom u prodaji zna biti duga i bolna. Čak i kad ste idealni za neko radno mjesto u prodaji s obzirom na vještine i radno iskustvo ipak se zna dogoditi da vas poslodavac zaobiđe u izboru.

No, bez obzira na naoko beznadno stanje za koje mislite da će još dugo potrajati i dalje poduzimajte sve što je u vašoj moći kako biste što prije pronašli posao.

Evo nekoliko savjeta kojima možete ubrzati proces potrage za novim poslom:

1) Prijavite se na oglas za posao čim ga uočite!

Ne odgađajte prijavu na oglas za posao koji vam se čini privlačan. Ne čekajte idealnu priliku kako bi se prijavili na oglas, pa čak i ako ne zadovoljavate sve kriterije koje je poslodavac naveo u oglasu za posao. Velika je konkurencija na tržištu rada pa se kod traženja posla držite one: - "Tko prvi njemu djevojka!".

2) Vježbom do savršenstva!

Učite iz svakog razgovora za posao i tražite nove načine kako da briljirate u razgovoru s poslodavcem. Potražite na internetu informacije i tehnike koje koriste prodavači u prodajnim razgovorima jer te iste tehnike vrijede i u razgovoru za posao samo ih treba malo prilagoditi.

3) Što prije odgovorite na dolazne e – mailove i telefonske pozive ciljanog poslodavca!

Ne gubite vrijeme i pokažite da ste pouzdani time što ćete u najkraćem roku odgovoriti na dolazni e – mail ili telefonski poziv.

4) Tražite posvuda

Većina se danas u potrazi za poslom ograničava na internet i slanje e – mailova. No posao tražite na svakom koraku. Koristite Internet, aktivirajte svoja poznanstava, šaljite zamolbe i u firme koje nemaju objavljene natječaje.

5) Budite uporni i ne predajte se!

Znam da potraga za novim radnim mjestom može potrajati, no ne predajte se i budite uporni. Prijavljujte se na natječaje i idite na razgovore za posao čak i ako mislite da nemate šanse. Nikad ne znate gdje se krije nova prilika za zaposlenje!

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...