5 savjeta za jesensko pronalaženje posla u prodaji!

Ljeto je prošlo i vjerujem da ste se dobro odmorili. Odmorili su se i potencijalni prodajni poslodavci i zato je sad vrijeme da ubacite svoju potragu za poslom u prodaji u 7 brzinu.

Stoga ćemo vam dati nekoliko savjeta za uspješniju jesensku potragu:

Svaki dan je nova prilika za pronalazak posla

Možda ste ljenčarili cijelo ljeto i tako propustili mnoge poslovne prilike i sad se grizete zbog toga. Ništa zato, oprostite si na lijenosti.

Počnite ispočetka i uložite maksimalan trud u svaki aspekt traženja posla. Imajte na umu kako je svaki dan nova prilika za pronalazak odličnog posla u prodaji.

Napravite reviziju životopisa

Izvadite svoj životopis iz ladice, otpuhnite prašinu s njega i pročitajte ga nekoliko puta. Provjerite govori li vaš životopis ono što bi trebao reći. Zapamtite da je životopis jedna vrsta marketinškog materijala namijenjena vašoj promociji.

Pogledajte na internetu zadnje trendove u pisanju efektivnog životopisa te implementirajte sve korisne ideje kako biste postigli najbolji učinak.

Upoznajte nove ljude i svjesno širite mrežu poznanstava

Što više ljudi poznajete te što su vaša poznanstva kvalitetnija lakše ćete pronaći dobar posao u prodaji.

Pitate se gdje upoznati nove ljude?

Moj odgovor – Bilo gdje!

Uključite se u nove aktivnosti, odlazite na seminare i radionice i radite stvari koje vas interesiraju. Mjesta na kojima želite proširiti svoju mrežu poznanstava ne moraju biti mjesta koja su izravno vezana uz posao kojim se želite baviti. To može biti bilo kakva aktivnost gdje ćete sretati i upoznavati nove ljude. Tko zna kakve će vam nove poslovne prilike donijeti nova poznanstva.

Ne ciljajte na kvantitetu, nego na kvalitetu

Nemojte slati stotinu životopisa i generičkih molbi za posao na svaku adresu koja vam padne pod ruku.

Pogledajte što se nalazi na tržištu rada te koji su vam poslovi i poslodavci najzanimljiviji i onda počnite s obradom.

Prilagodite životopis prema potrebi prodajne branše na koju ciljajte, a u zamolbe za posao uložite sav kreativni trud kako bi vaš životopis odskakao od prosjeka.

Nemojte stati na slanju životopisa

Da biste bili korak ispred drugih nezaposlenih osoba morate učiniti korak više. Nemojte se ograničiti na slanje životopisa i zamolbi putem maila. Osobno odnesite životopis u željenu tvrtku i ako je moguće probajte organizirati sastanak s odgovornim osobama.

Nije važno je li tvrtka na koju ciljate raspisala natječaj za posao ili nije. Ukoliko postupite na navedeni način te im privučete pažnju poslodavac će vas staviti u posebnu ladicu te je lako moguće da će vas nazvati prvom prilikom kad bude slobodno neko radno mjesto.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...