6 savjeta za razgovor za prodajni posao

1. Istražite poslodavca

Pripremite se za razgovor kao da idete u kupovinu novog auta. Upoznajte prodajnog poslodavca što je moguće bolje. Pokušajte saznati tko će voditi razgovor. Istražite osobu na internetu.

2. Vježbajte razgovor za posao

Zamolite nekog od članova obitelji ili prijatelja da odglumi osobu koja će voditi razgovor za posao. Neka osoba postavlja sva uobičajena pitanja i neka vas pokuša iznenaditi sa nekim novim. Bolje je pogriješiti u vježbanju, nego u stvarnom razgovoru za prodajni posao.

3. Odjenite se odgovarajuće

Informacije koje ste pronašli o prodajnom poslodavcu će Vam pomoći u odabiru odjeće koju ćete nositi. Odjenite se onako kako to poslodavac očekuje.

4. Nikad, nikad nemojte kasniti!

Mislim da je sve jasno…

5. Zadržite mirnoću i ne paničarite

Zadatak osobe koja će voditi intervju jest dovesti vas u situaciju kojoj ćete pokazati eventualne slabosti. Opustite se. Nakon svakog pitanja od strane voditelja razgovora uzmite manju pauzu, razmislite o pitanju i odgovoru i zatim odgovorite.

6. Budite konkretni

Nemojte „muljati“ i glumiti. Pokušajte što konkretnije pojasniti koje pratične i mjerljive koristi donosite poslodavcu u njegovom prodajnom poslovanju.

 

 

 

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...