Ako želite ostvariti uspjeh u prodaji učinite sljedeće!

Ako želite ostvariti uspjeh u prodaji, onda ćete se morati vraški potruditi. Morati ćete biti spremni na težak rad. Međutim, težak rad nije dovoljan, uz njega je važno imati dobre alate, u ovom slučaju kvalitetne prodajne vještine. Ne biste vjerovali, ali jako puno prodavača uopće ne usavršava vlastite prodajne vještine, a kad ih neko upozori na njhove loše rezultate oni tada okrivljuju okolnosti, loš proizvod, uslugu ili nešto drugo.

Uglavnom, oni nisu nikada krivi.

Zato vam govorim, ne budite takvi i učinite sljedeće:

Potražite najbolje prodajne tehnike

Interent je prepun savjeta i tehnika koje vam mogu pomoći u prodaji. Naravno, među njima ima loših, dobrih i odličnih savjeta. Istražite malo i pronađite provjerene tehnike koje ćete moći primijeniti u radu u vašoj branši.

Tražite po blogovima, poslušajte besplatne webinare, potražite seminare ili možda najbolje, kupite knjigu o prodaji po vašem izboru.

Pronađite one tehnike koje vam najbolje odgovaraju i na posao.

Vježbajte odabrane tehnike

Prodajne vještine, kao i sve druge vještine, moraju se vježbati. Najgora vrsta vježbe je ona na klijentima. Zato vježbajte puno prije trenutka susreta sa klijentima.

Gdje mogu vježbati i kako?

Možete vježbati bilo gdje. Kod kuće sami, uz pomoć prijatelja, u svakodnevnoj interakciji sa ljudima.

Evo dva primjera:

1. Telefonski razgovor: Važno je zanati obaviti kvalitetan telefonski razgovor, bilo da se radi o pozivu na hladno ili o follow upu.

Učinite sljedeće: Napravite scenarij poziva, stanite pred ogledalo i vježbajte scenarij dok vam ne postane druga priroda. Ako je netko od ukućana prisutan, zamolite ga da odglumi klijenta. Bit će možda smiješno na početku, ali vrlo korisno.

2. Aktivno slušanje i postavljanje pitanja. Ovo je vrlo važna vještina u prodaji i za ovu vježbu vam je potreban partner ili partnerica. Međutim, lako je moguće da nećete imati nekoga za vježbu, ali to ne znači da ne možete trenirati ovu vještinu.

Napravite sljedeće: Ujutro kad se probudite i krenete iz doma odlučite da ćete taj dan biti usredotočeni da u svakoj interakciji, prodajnoj ili ne, više slušate nego pričate, postavljate pitanja otvorenog tipa te da ćete poticati razgovor. Kod ovoga je odlično da možete vježbati sa bilo kime i u bilo kojoj situaciji.

3. Budite najbolji u prodaji. Lakše reći nego ostvariti, međutim ono što sam ovime htio reći je sljedeće. Sve uvježbane tehnike se zaista potrudite primijeniti u realnim situacijama. Neće biti lako, ali će vam se stvarno isplatiti ukoliko se budete držali plana.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...