Četiri razloga zašto biste trebali voljeti posao u prodaji

 

 Znate koji je najbolji pokazatelj da li volite svoj posao u prodaji ? Ako sa uživanjem pričate o proizvodu ili usluzi koju prodajete i kada ste u društvu  svojih prijatelja. Ako želite napredovati u prodaji morate voljeti posao koji radite, jer prodajni uspjeh je produkt strasti sa kojom pristupate u svojem radu. Potkrijepit ćemo ovu tvrdnju nekim činjenicama:

 

Kupac kupuje na temelju vašeg stava

Kupac će nalaziti razloge da ne kupi od vas i ako ste mu dali dovoljno argumenata zašto bi to trebao učiniti. On će jednostavno osjetiti da vi ne uživate u svom poslu i koristiti će se izgovorima samo da ne kupi od vas. Ako radite sa strašću, vaš pozitivan stav jednostavno će biti toliko zarazan da kupac neće moći odoliti da vam ne kaže čarobno „da“

 

Strast je najbolji motivator

Znate koji je pokazatelj da svoj posao radite sa strašću? Ukoliko na posao dolazite  prije svih, a iz ureda odlazite zadnji. Strast potiče angažiranost, a iz angažiranosti se rađaju jako dobri rezultati. Strast prema poslu u prodaji neminovno dovodi do samopuzdanja, pozitivnim emocijama, kreativnošću, te općim osjećajem zadovoljstva i uživanja u poslu koji radimo.

 

Stvaranje kontakata

U prodaji je najvažnije konstantno stvaranje novih kontakata i održavanje postojećih. Upoznajete stalno nove osobe, sa kojima zasnivate  kvalitetan odnos koji  se s vremenom neće svoditi na samo promoviranje proizvoda i usluga.

 

Izazovi postaju mogućnosti sa pozitivnim stavom

Jedan od najboljih načina da dođete do voditeljskih pozicija u prodaji, je da uvijek izazove vidite kao mogućnosti. Ako volite svoj posao i imate izgrađen pozitivan stav, svaki izazov ćete pretvoriti u mogućnost. Samim time rasti će vaš ugled kod nadređenih i penjati ćete se po ljestvici unutar tvrtke.

 

 

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...