Društvene mreže kao alat u potrazi za radnim mjestom u prodaji

Društvene mreže su fenomen suvremenog doba. Ono što se nekad događalo na uglovima ulica i po hodnicima tvrtki sada se događa na društvenim mrežama. Ljudska komunikacija je našla novu formu i okruženje.

Ipak, to novo okruženje postavlja i nova pravila. Evo naših 6 pravila za uspješnu upotrebu društvenih mreža kao alata u potrazi za radnim mjestom u prodaji.

1. Iskoristite LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+ (i druge mreže) kako bi što preciznije opisali put razvoja vaše prodajne karijere. Ne pišite samo o tome što ste postigli, već i o tome što možete učiniti konkretno za vašeg prodajnog poslodavca u budućnosti.

2. Aktivno se povezujte sa ljudima! Pri tom budite selektivni i prije svega donesite novim kontaktima korist iz povezivanja sa vama. Uključite se u različite grupe sa kojima dijelite profesionalne interese.

3. Pratite djelovanje tvrtki  koje su vam interesantne kao potencijalni prodajni poslodavac na društvenim mrežama. 

4. Budite „od pomoći“ – društvene mreže ne služe samo kao platforma za osobno predstavljanje. Objavljujte korisne sadržaje, uključite se u diskusije, savjetujte iz vaše perspektive. Postanite osoba kojoj se čovjek može obratiti za pomoć.

5. Ne budite očajni. Neke osobe, uslijed nezadovoljstva zbog prijašnjih iskustava sa poslodavcima, koriste društvene mreže kao glasnika vlastite mrzovolje i negativnosti.  Izbjegavajte takvo ponašanje. Zapamtite, sve što napišete u društvenim mrežama, netko će i pročitati!

6. Pratite oglase za zapošljavanje. Mnoge tvrtke su počele koristiti društvene mreže kao isključivo mjesto objave oglasa za zapošljavanje.

 

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...