Iskoristite vrijeme na najbolji način!

Vrijeme je najvrijedniji resurs koji čovjek ima od kad je došao na svijet. Vrijeme možete potrošiti, ali ga ne možete ponovno zaraditi, nadoknaditi.

Vrijeme je resurs koji je uvijek u deficitu, a kada je riječ o poslu u prodaji, vrijeme je nešto s čime ćete se boriti svaki dan.

Borba s vremenom je bespoštedna, vrijeme leti, ne mari za vas, a vi kao prodavač imate toliko zadataka da vam se čini kako stalno gubite bitku u utrci s vremenom.

Potraga za novim klijentima, briga o stalnim, sastanci te rad na poboljšanju prodajnih rezultata sastavni su dio posla svakog prodavača.

Sve to trebate obaviti, ali kako unutar zadanog radnog vremena.

Moj savjet – ne borite se s vremenom, surađujte s njim i iskoristite ga na najbolji način s ovih nekoliko savjeta

Napravite plan i raspored svih poslovnih aktivnosti

Ako želite biti uspješni u prodaji planiranje je prvi i osnovni korak. Znate kako se kaže: "Neplanirati, znači planirati neuspjeh!"

Ljudi su naviknuti raditi sve iz glave, ne planiraju, ne rade rasporede i tako puno vremena gube prisjećajući se što trebaju napraviti na određeni dan u određeno vrijeme.

Počnite s mjesečnim planom najvažnijih zadataka, zatim tjednim, a potom svaki dan prije početka rada napravite dnevni plan aktivnosti.

Kad planirate, planirajte što detaljnije i mislite na svaku aktivnost i na njenu važnost. Najvažnije aktivnosti se, naravno, uvijek prve obavljaju.

Kad dođete na posao uzmite si prvih 30 minuta kako bi si organizirali dan. Poredajte zadatke po važnosti i započnite s poslom od najvažnijeg.

Dobar plan će vam omogućiti da brže prelazite sa zadatka na zadatak te će vam omogućiti odličan pregled zadataka koje ste obavili, a koje niste obavili.

Ako vam za neki zadatak treba 5 minuta, napravite ga odmah

Radne zadatke koji vam ne oduzimaju puno vremena napravite što prije. Recimo da trebate poslati email ili u kalendar unijeti termin upravo dogovorenog sastanka,tada nema smisla odgađati. Takve zadatke učinite odmah i skinite si jednu brigu manje s vrata.

Uklonite sve smetnje

Facebook, Viber, pozivi na mobitel, emailovi, sve su to smetnje koje vam ne trebaju dok obavljate najvažnije zadatke.

Prodajni posao od vas zahtjeva koncentraciju koju nije lako održati ukoliko oko vas stalno nešto zuji. Isključte facebook i ostale aplikacije i utišajte mobitel.

Zapamtite da ćete teško u jednom danu moći sve obaviti, ali morate nastojati obaviti ono najvažnije.

Sjetite se pravila 80/20 u poslu, a ono kaže: 20 posto vaših misli, razgovora i radnih aktivnosti donosi 80 posto rezultata.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...