Kako biti produktivniji radeći od kuće?

PC, laptopi, tableti, smartphonei i druga čuda tehnologije omogućila su nam brži, bolji i efikasniji rad u prodaji. I ne samo to, nego u određenim branšama prodaje zbog svih tih tehnoloških pomagala u puno slučajeva ne morate ni raditi na terenu. Jednostavno možete raditi od kuće, a tek dio vremena morate izlaziti na teren.

Rad od kuće, uuu, zvuči tako specijalno i dobro, ali ne brzajte sa zaključcima. Iako je lijepa i praktična ideja rada od kuće, ukoliko nemate to iskustvo ili vam netko nije objasnio što to znači mogli biste neslavno propasti zbog neučinkovitosti ili bi se mogli zarobiti u poslu radeći po cijele dane upravo zato što vam je posao dostupan 0-24.

Rad od kuće ima puno pozitivnih strana, a neke od najpozitivnijih su to što niste vezani uz fiksno radno vrijeme, imate slobodu oblikovanja radnog vremena, udobnost na poslu, ali i mobilnost jer se posao najčešće odrađuje preko laptopa tako da možete raditi s bilo koje lokacije koja nudi pristup internetu.

Kako biste okusili sve dobre strane rada od kuće poslušajte sljedeće savjete:

Odredite radno vrijeme

Ovo je jako važan korak. Odredite si radno vrijeme kako bi imali zadani okvir u kojem ćete obavljati važne zadatke. Ako si ne odredite radno vrijeme, bit ćete u kaosu. Dogodit će vam se da radite po cijele dane, a nećete biti efikasni. Od takvog rada nema nitko koristi niti vi niti vaš poslodavac.

Odredite jutarnji ritual

Lijepa je ideja rada u pidžami, ali u praksi nije dobra. Morate napraviti razgraničenje između odmora i posla, a određeni ritual je najbolja praksa. Evo primjer jednog rituala: ustanite iz kreveta, operite zube, doručkujte, presvucite se iz pidžame u drugu odjeću i tek onda idite raditi.

Morate svoje tijelo i um pripremiti kako bi lakše prešlo iz stanja mirovanja u stanje akcije.

Odredite mjesto na kojem ćete raditi

Idealno bi bilo kad biste imali posebnu sobu u kući koja bi bila namijenjena isključivo poslu. No, ukoliko nemate posebnu sobu za rad, preuredite jedan kut sobe koji će vam biti isključivo za rad.

Napravite listu najvažnijih zadataka

Prije no što počnete raditi, prvih pola sata iskoristite za planiranje radnog dana. Napravite listu dnevnih zadataka te počnite rješavati zadatke počevši od najtežeg.

Odredite vrijeme pauze

Isto kao što ste odredili vrijeme rada tako si morate odrediti vrijeme u kojem ćete odmoriti. Kada će to biti ovisi o vama. Netko voli raditi male odmore od pet minuta svakih sat vremena, netko voli jedan odmor od pola sata na pola radnog vremena. Osobno sam više čovjek od jednog konkretnog komada odmora.

Primjenjujte ova pravila kako bi vam rad od kuće bio uživancija, a ne tlaka.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...