Kako izgraditi samopouzdanje potrebno za rad u prodaji?

Definicija samopouzdanja bi bila vjerovanje u sebe i svoje mogućnosti. Vjerovanje kako nešto možemo učiniti dobro i kvalitetno.

Samopouzdanje je prijeko potrebno kako bismo mogli postići određene ciljeve u životu. U prodaji je samopouzdanje gotovo od presudne važnosti. Posao u prodaji stalno iskušava čovjeka i stalno ga suočava sa izazovima.

Kako bismo se suočili s izazovima koje posao u prodaji pred nas postavlja, osim što moramo imati dobro znanje o prodaji, moramo imati zdravu dozu samopouzdanja.

Ako smatrate da nemate dovoljnu razinu samopouzdanja za rad u prodaji, evo nekoliko načina na koje možete izgraditi jače samopouzdanje:

Uklonite ili smanjite sve ono što negativno utječe na vaš život

Držite se one "s kim si takav si". Manje se družite s ljudima koji utječu negativno na vaš život. Ukoliko želite ostati usredotočeni na pozitivne stvari u svom životu družite se s pozitivnim i motiviranim ljudima, s ljudima koji imaju ciljeve u životu.

Usredotočite se na vaše pozitivne osobine

Svatko od nas ima neku pozitivnu osobinu koja mu je od velike koristi u svakodnevnom životu i poslu. Sjetite se koje su vaše pozitivne osobine te ih dodatno nadogradite i iskoristite u prodajnom poslu.

Učite iz iskustva uspješnih prodavača

Na internetu se može pronaći puno literature od prodavača koji su postigli velike uspjehe te svoje "recepte" za uspjeh žele podijeliti s drugima. Čitajte prodajnu literaturu uspješnih prodavača i saznajte što to oni rade, a što i vama može pomoći u prodajnom poslu.

Ako osobno poznajete uspješnog prodavača jednostavno ga pitajte što to čini čime je postigao uspjeh. Sigurno će vrlo rado s vama podijeliti svoje mišljenje o prodaji, potrebnoj radnoj etici i potrebnom pristupu prodaji.

Budite otvorenog uma

Ako već radite u prodaji tada se u svom radu nemojte ograničavati na samo najprovjerenije prodajne tehnike. Budite otvorenog uma i uvijek spremni raditi bolje i efikasnije.

Uvijek poukšavajte otkriti brži, bolji i efikasniji način na koji možete raditi.

Budite orijentirani na svoje uspjehe

Vježbom učimo nove stvari i usavršavamo one koje već znamo. Vježba je zapravo sustavno ponavljanje određenih pozitivnih stvari i pokreta kako bi nam se oni "urezali" u pamćenje. Zašto je vježbanje ključno za uspjeh? Dok vježbamo suočavamo se s puno neuspjeha pri našim pokušajima, no naš mozak ih ne pamti. Naš mozak pamti samo uspješne pokušaje te se dalje izgrađuje na njima.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...