Kako naći posao u prodaji?

Prodaja je uzbudljiva profesija koja je istodobno zahtjevna, zadovoljavajuća i nagrađujuća. Prodaja je uzbudljiva profesija koja istodobno traži puno, ali isto tako i donosi puno nagrade i zadovoljstva.

Posao u prodaji vam može ponuditi priliku da sami određujete visinu plaće, ali će vam omogućiti i veću neovisnost za razliku od ostalih poslova. Međutim, može biti iznimno teško ući u prodaju ukoliko tek započinjete radni odnos ili prelazite sa posla koji je drugačiji ili nema veze s prodajom.

Kako bi lakše započeli prodajnu karijeru evo nekoliko korisnih savjeta:

NAUČITE O PRODAJI ŠTO VIŠE MOŽETE

- Pohađajte prodajne seminare ,konferencije i tečajeve koji će vas naučiti nove vještine , a koji će vam ujedno i pomoći da bolje razumijete posao u koji ulazite

- Čitajte stručnu literaturu koju preporučaju prodajni stručnjaci, kako biste naučili osnove prodaje.

PRONAĐITE "PRAVO" PODUZEĆE

Prvi posao u prodaji bi trebao odgovarati vašem dosadašnjem iskustvu i trenutnoj vještini , ali isto tako i tipu radnog okruženja za koje vi mislite da vam najviše odgovara. Bitno je da vaš budući poslodavac nudi obuku i mentorstvo, to će omogućiti da brže učite i napredujete.

PRIHVATITE ODBIJANJE

Teško je započeti s prodajnom karijerom ukoliko odbijanje prihvaćate previše osobno. Odbijanje je gotovo svakodnevica u ovom poslu. Prihvaćanje te činjenice je prvi korak u pozitivnoj psihološkoj pripremi koja će vam omogućiti da savladate odbijanje , što će vam omogućiti da vaša karijera procvjeta.

TRAŽITE POVRATNE INFORMACIJE KAKO BISTE NAPREDOVALI U KARIJERI

Prodaja je specifična po tome što zahtjeva konstatno/neprekidno usavršavanje i rad na osobnom razvoju.

Okružite se ljudima, radnim kolegama koji će vam pružiti povratne informacije o vašem radu. To će vam omogućiti da vidite gdje treba napraviti preinake, gdje se poboljšati, što dodati a što odbaciti.

Zapamtite da posao u prodaji zahtjeva konstantan rad i usavršavanje. Čestitajte si na svakom novom koraku, jer svaki je korak , korak bliže ka vašem uspjehu u novoj prodajnoj karijeri.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...