Kako napisati dobar životopis za posao u prodaji

Mnogi prodavači posao traže putem oglasa. Kada uoče odličan oglas i tvrtku koja je interesantna u očima prodavača, u isti mah pomisle: Ja sam kao stvoren za njih! Prvi korak koji moraju poduzeti je prijaviti se na natječaj. Najjači adut u prijavi je životopis. Međutim koliko god prodavač bio iskusan i vješt u svojem poslu, ukoliko mu je životopis loše napisan šanse za dobivanjem posla su bitno umanjene.  Stoga ćemo istaknuti na što bi trebalo obratiti pozornost u kreiranju kvalitetnog životopisa za mjesto u prodaji.

Istaknite svoje najbolje rezultate

Voditelji prodaje vole vidjeti vaše prodajne rezultate, oni u svom timu žele osobu koja ima iskustva u podizanju postotka prodajnih rezultata. Ukoliko ste u nekom od prijašnjih poslova imali veću prodaju u odnosu na protekli period svakako to istaknite.

Nagrade i priznanja

Navedite sve nagrade i priznanja koje ste dobili u svojoj prodajnoj karijeri. Nemojte ih staviti na dno životopisa, naporno ste za njih radili, istaknite ih na vrhu.

Edukacija i certificiranje

Napravite popis edukacija o prodaji na kojima ste sudjelovali, te certifikate koje ste položili.

Vještine

Istaknite koje vještine ste stekli u prijašnjim poslovima te naglasite, gdje bi ste svojoj budućoj tvrtki sa tim vještinama mogli unaprijediti prodaju. Napišite neku specifičnu situaciju  npr.gdje ste  uspješno zaključili prodaju sa iznimno zahtjevnim kupcem, koji je do tada odbijao vaše kolege.

Preporuke

Bilo bi poželjno navesti poslodavce koji bi posvjedočili vašem uspješnom radu u njihovim tvrtkama. Navedite njihove brojeve telefona ili e-mail adrese.

Životopis je promijenjiv

Životopis se mora razlikovati od posla do posla. Nemojte mislite da ste jednom napisavši životopis riješili problem, potrebno ga je prilagođavati specifičnostima branše, i onoga tko ga čita. Pokušajte se staviti u ulogu posloprimca i pročitajte svoj životopis prije nego ga pošaljete, i razmislite da li bi ih sa ovime mogao zainteresirati?

 

 

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...