Kako ostati motiviran u prodajnom poslu?

Teško je održati uvijek visoku razinu entuzijazma i motivacije posebice za vrijeme tihih dijelova godine kao što je ljeto. No, i ti dijelovi godine kada naizgled nema puno posla idealni su za obavljanje pretprodajnih aktivnosti, poput traženja novih klijenata.

Stoga vam i tada motivacija mora biti na zdravoj razini, a evo i kako ćete ju održati takvom:

Izbjegavajte negativne ljude, oni vas samo vuku dolje. U vrijeme kada vam je niska motivacija te vam manjka volje za poslom, najmanje što vam treba su ljudi koji samo nalaze izgovor za ljenčarenje.

Izbjegavajte društvene mreže, jer vam one remete fokus i skreću ga s posla na zabavu. Boravkom na društvenim mrežama postati ćete motivirani za nerad, a nikako za rad.

Sjetite se zašto ste ušli u prodaju i što ćete izgubiti ako se prepustite manjku motivacije i neradu. Prisjetite se svih pozitivnih stvari zbog kojih ste se zaposlili u prodaji.

Nađite svog kolegu prodavača s kojim ćete se natjecati. Okladite se s kolegom npr. Tko će prije ispuniti zadanu prodajnu kvotu.

Postavljajte si dnevne ciljeve. Ne moraju biti veliki, ali ćete imati nešto na što ćete se fokusirati i tako si podići motivaciju.

Pronađite si mentora. Mentor je netko tko će vas inspirirati, motivirati i voditi kroz prodajni posao. On ili ona ne mora biti netko koga ćete sretati uživo, može se nalaziti u knjizi ili nekom internet blogu.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...