Kako ostati organiziran?

 Biti i ostati organiziran u prodaji nije lak zadatak. Ako stvarno želite ostvariti prodajne rezultate tada je organizacija "must have" u vašem arsenalu. Organizacija posla će vam pomoći da radite brže i efikasnije no ikada. Ono što morate napraviti jest probati razne načine organizacije posla te zaključiti koji način djeluje za vas i toga se držati. Dok ne shvatite što djeluje za vas, dat ću vam nekoliko savjeta koje možete iskoristiti za početak.

Važno ili gubitak vremena

Kada započinjete organizaciju posla imajte ove dvije kategorije u vidu. Morate znati podijeliti zadatke na važne i na one koji su "gubitak vremena". Odnosno, na zadatke koji se hitno moraju obaviti jer donose rezultate i na one zadatke koji se moraju obaviti, ali nisu od velike važnosti.

Važno 1,2,3,...

Kod važnih zadataka nastavite ocjenjivati zadatke po važnosti kako biste imali jasnu sliku o tome što se mora prvo, a što drugo obaviti. I kod važni zadataka morate odrediti koji su najveći, a koji najmanji prioritet.

Nabavite kvalitetan kalendar

Kalendar ne služi samo kako biste znali koji je danas dan ili u kojem ste trenutno mjesecu. Kalendar je odličan alat za organiziranje posla. Hoće li biti digitalni ili papirnati to prepuštam vama, ja bih vam preporučio obje verzije. Kvalitetan kalendar će vam omogućiti upisivanje svih obaveza po danima u mjesecu. On će biti odlično mjesto na kojem ćete imati pregled svih vaših nadolazećih obaveza i zadataka.

Ostanite fokusirani i bilježite sve

U isto vrijeme ćete imati više obaveza, zadataka i krajnjih rokova koje morate ispoštivati, stoga biste trebali razraditi sistem po kojem ćete znati u kojoj fazi je svaki od vaših zadataka. Kako smo u digitalnom dobu na internetu postoje programi koji će vam omogućiti lakše praćenje svega. Ali ako ste više tradicionalni tip osobe tada možete koristiti različite fascikle, kutijice ili mape u koje ćete slagati zadatke po kategorijama.

Budite uredni

Neka vaš radni prostor bude uredan i neka svaki papir bude na svom mjestu. U kuharstvu postoji francuska izreka "Mise en place" što znači: "sve na svoje mjesto". U kuhinji se točno zna da određene stvari uvijek stoje na istim mjestima tako da kuhari u jeku posla samo posežu rukom, ne moraju ni gledati što im je u ruci jer znaju da je to ono što im treba. Tako bi trebali i vi s papirima i dokumentima. Neka budu dobro raspoređeni te se uvijek držite tog rasporeda tako da u ključnim trenucima ne gubite vrijeme na traženje nečeg važnog.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...