Kako se istaknuti na Linkedinu?

Već smo pisali o korištenju Linkedina s ciljem traženja novog posla. Kako bi iskoristili Linkedin u potpunosti morate ga koristiti na dnevnoj bazi, dakle morate biti aktivni.

Aktivnim korištenjem Linkedina želite postići to da se vaš profil ističe u moru drugih profila, a kad prodajni poslodavac naiđe na vaš profil želite da stekne dobru sliku o vama.

Na ovih nekoliko načina možete učiniti svoj profil boljim i uočljivijim:

Fotografija

Mislim da ne treba posebno spominjati kako će rijetko koja osoba pogledati vaš profil ukoliko nema fotografije.

Professional headline

Ova rubrika se nalazi odmah ispod imena i inače se u tu rubriku upisuje trenutni posao i tvrtka u kojoj radite. Vi kao nezaposlene osobe ili osobe koje traže drugi posao upišite koju vrstu posla tražite. Recimo da tražite nove poslovne prilike u prodajnoj branši.

Povezujte se

Povezujte se s ljudima, ali ne opet s bilo kime. Prvo se povežite s ljudima koje znate, a preko njih se povežite s ljudima čiji bi vam kontakt mogao biti od koristi. Trebali bi imati barem 50 do 100 kontakata.

Preporuke

Linkedin vam nudi i opciju preporuka. Zamolite osobe da vas preporuče osobama za koje oni misle da bi vam mogle biti od koristi u pronalasku novog posla. I recite im koje bi vaše vrline i vještine trebali istaknuti u preporuci.

Grupe

Ukoliko ciljate na određenu branšu, uključite se u neku od grupa koja se bave tom branšom. To je dobar potez jer ćete se naći u okruženju ljudi sličnih interesa. Ako ste u nekoj grupi čitajte i komentirajte članke i objave. To je odličan način da vas netko primijeti.

I treba dodati kako na svom profilu morate stavljati objave raznih zanimljivih članaka i videa. Objavljivanjem zanimljivih sadržaja želite pokazati dio svoje osobnosti koji će biti zanimljiv vašim potencijalnim poslodavcima.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...