Kako se nositi s lošim radnim kolegama?

Koliko god se osjećate individulacem kada radite u nekom kolektivu tada niste izolirani slučaj, a kako biste uspjeli u tom istom kolektivu to jest na svom radnom mjestu morate surađivati s kolegama. Naravno, nije problem surađivati s razumnim ljudima i radnim kolegama, ali je pravi izazov surađivati s kolega i kolegicama s kojima ste na ratnoj nozi i koji vam čine samo probleme.

Evo nekoliko načina kako se nositi s problematičnim radnim kolegama s tim da trebate imati na umu kako i vi nekada možete biti dio te ekipe.

Probajte ostati pozitivni

Lako je raditi i biti pozitivan na poslu na kojem odlično surađujete s radnim kolegama i kolegicama. Prirodno ćete stvoriti pozitivan stav o nekom s kim se dobro slažete, a negativan o nekome s kime se ne slažete. Bez obzira na to kakav stav imate o nekome na poslu morate surađivati. Pravi je izazov surađivati s nekime koga ne podnosite, ali možete takvu situaciju pokušati gledati na pozitivno.

Na takvim poslovnim suradnicima možete vježbati svoje komunikacijske i pregovaračke vještine što će vam u prodajni koristiti. Isto tako umjesto da gledate kako vas određena osoba nervira, radije pogledajte koje to pozitivne osobine ta osoba ima pa će vam barem malo lakše biti trpjeti te iste osobe.

Usredotočite se na posao

Puno ljudi je na svom radnom mjestu više usredotočeno na to kako se osjećaju i kakav stav imaju prema nekome. Ne zamarajte se time nervira li vas netko ili ne na poslu, usredotočite se na ono što morate obaviti. Na kolege koje vam dižu živce gledajte kao na osobe s kojima jednostavno u određenom trenutku morate surađivati kako biste neki posao obavili.

Neka vam posao i zadatci koje morate obaviti budu važniji od osoba koje vas nerviraju.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...