Kako zadržati posao u prodaji?

Niste još ni našli prodajni posao, a ja vam već pišem o tome kako ga zadržati. No, nema veze, dobro je započeti imajući kraj u vidu, stoga evo nekoliko savjeta kako zadržati prodajni posao.

Izgradite dobre odnose na radnom mjestu

Uvijek gledajte kako pronaći "zajednički jezik" s drugim prodavačima i ljudima u vašoj tvrtki. Dobri odnosi znače dobru atmosferu, ali i spremnost kolega da vam učine uslugu u ključnim trenucima. Klijenti traže brzo djelovanje, a vi ćete moći brzo djelovati, ako su kolege s kojima radite vam spreme pomoći i olakšati posao.

Isto tako, što se više sviđate kolegama i nadređenima, manja je šansa da će vas otpiliti s radnog mjesta.

Postanite stručnjak

Lako vas može uhvatiti panika današnjice vjerujući kako je svatko zamjenjiv i kako su svi potrošna roba. No, što ako se usmjerite u određenu prodajnu branšu te u toj branši se specijalizirate i postanete stručnjak? Sigurno tada nećete biti samo još jedan kotačić u nizu. Učvrstite svoju poziciju u tvrtki tako što ćete biti specijalizirani za određeni vid prodaje.

Napravite rezultate

Iznad su dobri savjeti, ali sve od navedenog vam neće pomoći ukoliko su vaši prodajni rezultati loši. Možete biti stručnjak i možete se svidjeti kome god hoćete, ali ako nemate ništa objektivno za pokazati tada vam se crno piše. U prodaji ste kako bi prodavali i time ostvarivali dobre prodajne rezultate u protivnom niste niti potrebni.

Malo grubo rečeno, ali tako je.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...