Kao prodavači ne smijete se prestati usavršavati!

Prodaja je interesantan posao koji vam može omogućiti pristojnu zaradu. Međutim, nije toliko lako naći dobar prodajni posao, kao ni bilo što drugo što vrijedi, ali vrijedi tražiti. Kad nađete posao u prodaji, već u prvim danima rada vaš entuzijazam za prodajnim poslom mogao bih se ispuhati ukoliko niste naviknuli na riječ "NE" i na odbijanje. No, ako se uspijete naviknuti na odbijanje i počnete prodavati, prodaja može biti jako ispunjavajući posao kada vidite kako vaš dobar rad u prodaji pozitivno utječe na poslovanje tvrtke u kojoj radite.

No, kako biste mogli odraditi dobar prodajni posao, potrebno je trenirati prodaju. Kada jednom naučite prodavati nemojte misliti kako je to gotova stvar i kako znate sve što treba znati. Morate se nastaviti educirati, trenirati prodaju i sustavno se usavršavati, a evo i zašto:

Morate biti u toku s novim prodajnim tehnikama

Učenje novih prodajnih tehnika je vrlo važno, ali ne zbog toga jer su vaše dosadašnje tehnike zastarjele, nego zato što se klijenti i njihovo ponašanje mijenjaju. Vaš arsenal prodajnih tehnika mora sustavno unaprjeđivati kako bi se mogli nositi s novim izazovima prodaje.

Učite iz drugih prodajnih branši

Bez obzira u kojoj prodajno branši se nalazili, uvijek možete potražiti savjete i iskustva iz drugih prodajnih branši. Na primjer: ako se vaša tvrtka bavi prodajom kozmetičkih preparata to ne znači kako ne možete ništa naučiti od prodavača koji se bave prodajom polica osiguranja ili nečim drugim. Ne morate se ograničiti samo znanjima i tehnikama iz vaše prodajne branše.

Uvijek gledajte bolje od sebe

Kada odete na seminare i treninge koji se bave temom prodaje, uvijek gledajte da učite od boljih od sebe. Učite od ljudi koji imaju daleko bolje prodajne rezultate od vas. Možda i pokupite pokoju korisnu prodajnu tehniku koja će vam odgovarati.

Nastojte se stalno usavršavati kroz prodajne seminare, treninge i poslovnu literaturu. Važno je biti u toku s vremenom i novim trendovima kako biste uvijek bili u vrhu prodajne ljestvice.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...