Lakše do prvog mjesta u prodaji

Kao i u sportu tako i u poslu, svi vole pobjednike, one koji su najbolji u onome što rade. Isto je i sa prodajom. No, za postati najbolji u prodaji tvrtke u kojoj ste zaposleni potrebno je puno rada i treninga. Zato ćemo vam dati nekoliko savjeta koji će vam olakšati put do prvog mjesta.

Izlazite iz zone komfora, jer ćete se jedino na taj način razvijati u pravom smijeru. Izaći iz zone komfora u prodaji znači izaći iz vlastite prodajne rutine. Na koji način izaći iz prodajne rutine?

Budite uporniji sa "follow up-om" potencijalnih klijenata. Ne izbjegavajte teške klijente. Povezujte se sa ljudima i onda kad vam to baš i nije najdraža stvar. Napravite nekoliko telefonskih poziva više nego ste planirali. Pitajte za preporuke. Prođite neke od prodajnih treninga, pročitajte poneku prodajnu knjigu i pokušajte iskoristiti neku od vama nepoznatih prodajnih tehnika.

Zatražite povratnu informaciju o vašem dosadašnjem radu u prodaji. Povratne inforamcije o vašem radu i ponašanju pomažu vam u uočavanju grešaka koje morate ispraviti kako bi bili najbolji. Sami neke stvari ne vidimo najbolje i zato na treba pomoć. Obratite se vašim voditeljim prodaje, ali i drugim iskusnim prodavačima te neka oni prosude o vašem dosadašnjem i trenutnom radu u prodaji. Ponekad nije ugodno slušati što netko ima reći o vašem radu, ali to je dobar način za brzo napredovanje i ispravljanje grešaka.

Natječite se sa drugim prodavačima, ali prije svega sa samim sobom. Uvijek pokušavajte potući vlastite dosadašnje prodajne rekorde. Pokušajte doseći vaš prodajni plato.

Odražavajte zdrav i pozitivan prodajni stav. Zdrav prodajni stav bi mogli okarakterizirati kao stav u kojem vi kao prodavač stručnjak i vrsni poznavalac vlastiti proizvoda i usluga prodajete klijentima s ciljem stvaranja dugoročnog odnosa. Želite ostvariti vlastite prodajne ciljeve, ali i biti sigurni da će klijent dobiti korist koju je tražio. Pozitivan stav održavajte na vama svojstven način. Pronađite nešto što će vas svakodnevno inspirirati za borbu na prodajnom borilištu.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...