Navike koje će usporiti vaš prodajni uspjeh!

Osoba koja se nađe u prodajnoj branši ne želi samo raditi u prodaji od mjeseca do mjeseca. Osoba koja se nađe u prodaji želi napredovati i postizati nove rezultate.

Usavršavanje i napredovanje je ključno za opstanak u prodajnoj branši. Kako biste uspjeli u prodaji prije svega morate imati zdrave radne navike. No, kako nitko nije savršen svatko ima neku lošu naviku koja ga može može usporiti u napretku.

Kako bi ih lakše prepoznali te ih eliminirali navest ćemo neke koje vam posebno mogu "minirati" prodajni uspjeh i napredovanje:

Obrambeni stav

Kao osoba i prodavač trebate držati do sebe i do svoje reputacije, no ne smijete na primjedbe svojih nadređenih i radnih kolega reagirati obrambenim stavom. Pametnije je saslušati njihove primjedbe na vaš rad jer u njima stvarno može biti informacija o vašem radu koje vam mogu pokazati što trebate poboljšati. Ukoliko na svaku primjedbu reagirate obrambenim stavom kolege i nadređeni će vas označiti kao osobu "kojoj se ne smije ništa reći" te će oni izbjegavati ozbiljniju komunikaciju s vama, a time ćete si narušiti i radne odnose.

Manjak asertivnosti

Teško da ćete uspjeti kao prodavač ukoliko se držite one filozofije "ne talasaj"! Međutim treba pripaziti da se ne zamjeni arogancija s asertivnošću. Iako oba pojma počinju sa slovom A, ipak vas arogancija neće dovesti nigdje. Dok će vam asertivnost pomoći da se izborite za sebe i svoje radne uspjehe.

Pretjerana negativnost

Ova osobina vas u prodaji može najviše koštati napretka i uspjeha. Uspješni prodavači su najpoznatiji upravo po svom pozitivnom stavu. Dakako svjesni su problema s kojima se susreću na poslu isto tako i njih neuspjesi dodiruju. Ali dobar prodavač nikad ne klone duhom te uvijek gleda kako iz svojih neuspjeha može naučiti nešto novo i pozitivno.

Neorganiziranost

Kako je prodaja dinamičan posao lako se može dogoditi pa da u jednom trenutku izgubite pregled "igre". No, ukoliko ste prije toga sve dobro organizirali lako ćete se vratiti u stroj jednim pogledom na vaš plan rada ili strategiju. Organizacijske sposobnosti se daju naučiti te su one od velike važnosti za uspjeh u prodaji.

Neiformiranost o novim tehnologijama

Možda imate negativno mišljenje o modernim tehnologijama te njihovu upotrebu u svom privatnom životu želite svesti na minimum. Takav stav nemojte prenositi u svoj prodajni život. Budite u toku i pratite nove tehnološke trendove. Htjeli vi to ili ne morate biti u koraku s novim tehnologijama kako bi opstali te kako vas konkurencija ne bi "pojela".

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...