Nikad ne radite ove stvari!

Nikad ne doživljavajte neuspjehe - naravno ne mislim u doslovnom smislu. Naravno da ćete s vremena na vrijeme doživjeti i pokoji prodajni neuspjeh, no ne gledajte na loše rezultate kao na totalni neuspjeh. Gledajte na to kao na određeno iskustvo iz kojeg možete puno toga naučiti tada ćete takve stvari doživljavati kao korake prema uspjehu te ćete naučiti što treba činiti, a što ne treba.

Kako je slavni izumitelj T. A. Edison rekao: "Ja nisam obeshrabren zato što je svaki pogrešan pokušaj koji odbacim u stvari korak naprijed!"

Nikada, ali baš nikad ne razgovarajte o politici – ne dajte se uvući u priče o politici dok razgovarate sa svojim klijentima. Možda čak i imate iste stavove kao i vaš klijent te imate potrebu prokomentirati dnevno političku situaciju, no ipak se suzdržite. U svakom slučaju razgovori o politici vam mogu donijeti više štete nego koristi.

Nikad ne provjeravajte svoje e-mailove čim se probudite – kad se probudite želite stati na pravu nogu. Obavite svoj jutarnji ritual i tek nakon što krenete u dnevnu radnu rutinu provjeravajte svoje e-mailove. Tko zna kakve vas loše vijesti čekaju u inbox, a nikakve koristi od toga što ćete ih vidjeti čim se probudite i tako si upropastite "dobro jutro".

Nikad ne postavljajte pitanja do čijih odgovora možete lako doći -

Prije razgovora s klijentima (ukoliko se radi o B2B prodaji) provjerite službene web stranice jer ćete vjerojatno na njima pronaći neke odgovore na svoja pitanja. Ne želite u razgovoru postavljati pitanja na koje možete vrlo lako naći odgovore na službenom webu. Tako jedino možete pokazati svoju neprofesionalnost i dati dojam da ste početnik u poslu.

Nikad ne gledajte u mobitel – oduprite se modernoj navici provjeravanja poziva i poruka na mobitelu dok razgovarate s klijentom. Ukoliko ste na sastanku isključite ga.

Nikad ne pretpostavljajte – ne pretpostavljajte što vaši klijenti misle ili su htjeli reći, radije pitajte.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...