Niste sigurni je li prodajni posao za vas? Pitajte se ova 3 pitanja!

Prodajni posao je zanimljiv, dinamičan, ispunjujuć te vam pruža priliku za izgradnju odlične karijere i ostvarenje isto tako odlične zarade. No, isto tako posao u prodaji je težak te od osobe iziskuje puno napora i truda. Ako tražite novi posao, a razmišljate o prodaji te pri tome niste sigurni jeli to pravi posao za vas.

Tada si postavite ova tri pitanja kako biste si neke stvari razjasnili:

Jesam li sposoban zvati "na hladno"!

Poziv na hladno je legitimna i česta tehnika koja se koristi u prodaji. Bilo da je riječ o isključivo telefonskoj prodaji ili je riječ o drugim prodajnim branšama, poziv na hladno je tehnika koju ćete često koristiti.

Dok pokušavate "na hladno" ostvariti kontakt s potencijalnim klijentima suočit ćete se s odbijanjima bez broj puta. To ne može svatko podnijeti.

Jesam li spreman na naporan rad?

Možda ste čuli priče o nekim ljudima iz vašeg kruga poznanika tko radi u prodaji i ima prilično veliku plaću čak i za europske standarde.

Tada ste sigurno pomislili kako bi bilo odlično da se i vi bacite u prodaju te ostvarite karijeru koja će vam omogućavati velike iznose na bankovnom računu.

Ono što često tada jedino vidite jeste spomenuta "ogromna plaća", ali ne razmišljate možda o godinama truda i rada koje zahtjeva prodajna karijera kako biste uopće mogli biti u prilici zarađivati veće svote novaca.

Pitanje je : jeste li spremni raditi više, brže, jače i pametnije od svojih kolega?

Jesam li discipliniran za posao u prodaji?

Većina prodajnih branši vam daje veliku fleksibilnost pri obavljanju posla. Pronalazak potencijalnih klijenata te provođenje istih kroz prodajni proces. No, osim toga vaš prodajni posao će uključivati i druge više ili manje važne prodajne poslove.

Tada vaš prodajni uspjeh ovisi isključivo o vama, vašoj organizaciji te disciplini u provođenju radnih aktivnosti. Prodaja više sliči na maraton nego na sprint stoga su vaša disciplina i upornost od presudne važnosti.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...