Ovo učinite prije nego se odlučite potražiti posao u prodaji!

Ljeto prolazi, a za njim nova radna sezona dolazi. Nakon što ste se dobro odmorili vrijeme je da ponovno ubacite u petu brzinu u traženju posla.

Pročitajte nekoliko savjeta koji će vam pomoći da izbjegnete potencijalne greške koje bi vas mogle udaljiti od vašeg idealnog posla u prodaji.

Sagledajte sva sposobnosti i vještine koje posjedujete, a koje bi vam mogle pomoći u prodaji

Prije nego se odlučite početi pisati novi životopis ili nadopuniti stari, sjednite na par trenutaka i razmislite: - Koja to znanja i vještine posjedujem, a koja bi mi mogli pomoći u prodajnom poslu?

Nije važno jesti li ili niste radili u prodaji. Do sad ste sigurno stekli određena znanja i vještine koja možete prenijeti na novi prodajni posao.

Na primjer:

Možda ste radili u kuhinji neko vrijeme, te ste stekli odlične organizacijske sposobnosti.

Možda ste radili kao konobar u restoranu pa ste imali dovoljno vremena brusiti svoje komunikacijske vještine.

Možda ste osoba koja s lakoćom uči nove stvari te ste osoba koja voli postavljati nove granice.

Kad se ovako stavi na papir, vidite da imate nekoliko odličnih sposobnosti i vještina koje možete prenijeti na novi posao: organizacija, komunikativnost i želja za učenjem i napredovanjem.

Razmislite u kojoj prodajnoj branši želite raditi

I dalje držite svoj životopis po strani i ne dirajte ga!

Radije si dajte truda i proučite različite prodajne branše. Tako ćete steći bolju sliku o tome što zahtjeva rad u kojoj branši, a tako ćete znati koja prodajna branša vam najviše odgovara.

Kada shvatite koja vam prodajna branša zvuči najzanimljivije te koja vam najviše odgovara lakše ćete oblikovati kvalitetan životopis. Životopis koji je oblikovan tako da istakne vaše najvažnije kvalitete za određenu branšu prodaje povećati će vam šanse za uspjeh u pronalaženju posla u prodaji.

Sad sredite životopis i zamolbe

Sad kad ste napravili prethodna dva koraka, uzmite životopis i zamolbe i na posao. Napišite životopis i zamolbu za posao te ih sažmite tako da sadrže samo najvažnije podatke koji bi mogli biti zanimljivi potencijalnom poslodavcu

Isto tako, ako ističete da ste komunikativni i uporni, tada možete navesti neka vaša postignuća koja dokazuju to. To mogu biti poslovni ili sportski uspjesi. Ili mogu biti neke aktivnosti i hobiji kroz koje se može naznačiti posjedovanje određenih kvaliteta.

Provjerite svoje profile na društvenim mrežama

Svi smo svjesni koliko nas je lako kontrolirati putem društvenih mreža. Morate znati da ukoliko ste jedan od kandidata za posao, potencijalni poslodavac se vrlo lako može odlučiti malo "prosurfati" internetom kako bi putem profila na društvenim mrežama saznao nešto o vama.

Uklonite ono što mislite da bi vas moglo diskriminirati i ne objavljujte slike i materijale zbog kojih bi mogli požaliti u budućnosti.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...