Postanite članom kluba 20%

Znate li što je "Pravilo 80/20"?

"Pravilo 80/20," govori kako 80% uspješnih prodajnih rezultata donosi 20% prodavača.

Ulaskom u svijet prodaje zasigurno ćete se htjeti naći u tih uspješnih 20% jer oni dakako i najviše zarađuju.

No, samo najbolji mogu doći u tih 20%, a najbolji su oni koji dosljedno ispunjavaju sve zadane prodajne ciljeve, koji poboljšavaju prodajne brojke i izgrađuju kvalitetne odnose s klijentima.

Ako stvarno želite dospjeti u navedenih 20% i time postati dio prodajne elite slijedite sljedeće savjete:

Isplanirajte vašu karijeru

Prije svega razmislite u kojoj prodajnoj branši vidite sebe, a zatim isplanirajte korake koji su potrebni kako bi došli željene branše. U kojoj god se branši našli znajte kako je ambicioznost jedan od najvažnijih faktora uspjeha.

Postavljajte visoko letvicu prodajnih ciljeva,a zatim isplanirajte svaki mjesec, tjedan i dan. Za uspjeh u bilo kojoj djelatnosti pa tako i u prodaji, planiranje je od presudne važnosti.

Izgradite pozitivan stav

U vašem pohodu ka visokim prodajnim ciljevima naići ćete na mnoge uspone i padove. Važno je znati kako je to normalan dio svakog puta ka uspjehu, stoga ostanite pozitivni i vjerujte u sebe.

Unaprijed isplanirajte svaki važan korak

Bilo da morate odraditi sastanak ili "poziv na hladno" znajte kako nećete postići uspjeh ukoliko se ne pripremite. Istražite osobe s kojima se trebate sastati ili tvrtke koje trebate nazvati. Pripremite pitanja koja želite postaviti te se pripremite na sve moguće pozitivne i negativne posljedice kako bi znali adekvatno reagirati.

Uvijek budite proaktivni

Proaktivnost jedna je od važnih karakteristika svakog pravog prodavača. Znajte kako vam klijente nitko neće donositi, morate sami otići po njih. Dosljedno morate tragati za novim klijentima kako bi si stvorili veće prilike za uspjeh.

Budite suosjećajni

Klijente jedino zanimaju njihovi vlastiti problemi, stoga je na vama da im pokažete kako vam je stalo do njih. Kroz suosjećanje gradite odnose bazirane na iskrenosti i poštovanju.

Budite prilagodljivi

U današnjem vremenu gotovo nema djelatnosti koja nije izložena stalnim promjenama. Kao prodavači morate pratiti nove marketinške i prodajne trendove. Isto tako je nužno pratiti i tehnološke trendove kako biste znali koje tehnologije možete primijeniti u prodaji. Nove tehnologije vam mogu pomoći u ostvarivanju boljih prodajnih rezultata.

Preuzmite odgovornost

Ponekad nećete uspjeti prodati, ponekad ćete doživjeti i neuspjeh. No, kao što ćete za uspjeh rado preuzeti zasluge, isto tako i za neuspjeh preuzmite odgovornost. Ne krivite klijente, ekonomiju, cijene ili proizvod. Preuzmite odgovornost, naučite iz svojih grešaka i krenite dalje. 

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...