Postoje samo dvije vrste prodaje!

Dok čitate oglase za slobodna radna mjesta u prodajnoj branši, suočit ćete se sa mnogobrojnim opisima, nazivima i pozicijama: voditelj ključnih kupaca, djelatnik u maloprodaji, djelatnik u call centru/outgoing/incoming, terenski komercijalist, djelatnik u direktnoj prodaji…

Svi ti nazivi mogu djelovati zbunjujuće. Međutim, to je tako samo na prvi pogled. Postoje samo dvije vrste prodaje koje morate poznavati:

1. Prodaja u kojoj vi idete kupcima/klijentima/korisnicima

2. Prodaja u kojoj kupci/klijenti/korisnici dolaze k vama

Ova podjela će Vam uvelike olakšati odabir prodajne branše u kojoj želite raditi. Ako ste izrazito ambiciozni, volite izazove i upoznavanje novih ljudi prodaja u kojoj vi idete ka kupcima je vrsta prodaje za vas. Osim toga, u ovoj vrsti prodaje (bez obzira na vrstu proizvoda, usluga ili ciljanu skupinu na tržištu) plaće su generalno veće.

Ako želite „sigurnost“, fiksno radno vrijeme te niste previše voljni raditi na terenu, odaberite maloprodaju, rad na štandovima ili rad u call centrima. Plaće su generalno manje, ali – ako vam treba mirna prodajna luka na neko ili duže vrijeme, ovo su radna mjesta za vas.

Prijavite se na newsletter i poslat ćemo vam prvih 30 stranica knjige besplatno!

Upišite svoj mail i redovito primajte naš newsletter sa najpraktičnijim savjetima kako naći dobar posao u prodaji!

Novosti - arhiva

Prilika za one željne novih izazova!

Tehnološka izdavačka kuća VIDI prisutna na tržištu Hrvatske i regije više od 20 godina, sa 10 zaposlenih i sa preko 30 stalnih vanjskih suradnika radi razvoja novih servisa traži: Glavnog direktora prodaje, promocije...